RECEPT ZA SAVRŠENO HRSKAVU SLANINU - tajna je u samo jednom KORAKU, koji svi preskoče! (FOTO)

pixabay

10:07 Recepti 0

Miss7.mama.24.sata.hr | 30. 12. 2019.

RECEPT ZA SAVRŠENO HRSKAVU SLANINU - tajna je u samo jednom KORAKU, koji svi preskoče! (FOTO)

Prste da poližete!

Ko ne voli za doručak da jede ukusnu i hrskavu slaninu? Ali mnogi ljudi greše u načinu njene pripreme, pa im ne ispadne kako bi želeli. 

Savršenu slaninu za doručak dobićete ako pazite i na teksturu i na ukus, a možete je napraviti i na šporetu, u mikrotalasnoj ili u rerni.

NIKAKO NE SMETE DA JE JEDETE NA PRAZAN STOMAK! Ova voćka je ČESTO zamena za doručak - odmah se rešite te navike! (FOTO)

Ako pržite slaninu za jednu ili dve osobe, uzmite šnitu ili dve u mesari ili u marketu. Velika pakovanja koja ne potrošite samo će se osušiti.

Tanjug

Da bi se meso i masnoća u slanini ravnomerno ispekli moraju biti na istoj temperaturi. Ostavite šnite slanine na sobnoj temperaturi 15 minuta jer će se tako kasnije ravnomernije ispržiti.

Nikako nemojte natrpavati slaninu u tiganj već je slažite jednu pored druge. Slanini je potreban prostor da bi se lepo i ravnomerno ispržila.

NE ZABORAVITE NA PODVARAK! Pored sarme on je odličan izbor za novogodišnju trpezu! (RECEPT)

Prženje slanine na previsokoj temperaturi od samog početka može da dovede do toga da je prepečete.

Mast od slanine nemojte baciti jer je idealna za prženje krompira, dodavanje supama ili za pripremu kukuruznog hleba. 

Pixabay

Najbolji tiganj za slaninu je od livenog gvožđa. 

Jedan sloj slanine stavite u hladan tiganj, pa pecite na srednje niskoj vatri. Tako ćete izvaditi puno masnoće iz slanine, a za to treba vremena.

Slaninu povremeno okrenite i neka se ravnomerno peče.

LOVAČKA SALATA! Brdo paradajza, paprike i šargarepe, OD OVE KOMBINACIJE SASTOJAKA ĆETE PUCATI OD ZDRAVLJA! (RECEPT)

S obzirom na to da se većina tiganja ne zagreva ravnomerno, slaninu premestite na drugi deo tiganja kada je okrenete.

Kad je gotova prebacite na tanjir obložen papirnatim ubrusom da upije višak masnoće. Izlijte mast iz tiganja u neku posudu, najbolje lončić, kako bi se u potpunosti ohladila.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.