• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa/informer.rs

13.01.2020

09:05

(VIDEO) ČOKOLADNA TORTA SA ORASIMA! Topi se u ustima!

Recepti

(VIDEO) ČOKOLADNA TORTA SA ORASIMA! Topi se u ustima!

Podeli vest

Torta neverovatnog ukusa za koju će vam svi tražiti recept

Potrebno je:

Za biskvit:

4 jaja
100 g šećera
100 ml mleka
200 g brašna
100 g mlevenih oraha
1 prašak za pecivo

(VIDEO) LISNATE ROLNICE SA VANILA KREMOM! Savršena kremasta poslastica!

DELIKATESI OD OSTATAKA MESA! Najbolje ideje da očistite frižider! NIŠTA SE NE BACA!

Fil:

4 jaja
150 g šećera
100 g čokolade
250 g putera

Preliv:

100 ml soka

Foto: Printscreen You Tube

Priprema:

Umutiti 4 jaja sa 100 g šećera, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati mleko i mlevene orahe. Dobro izjednačiti. Peći u plehu (24cm) na 200 stepeni oko 20 min. Ohladiti biskvit i preseći na pola. Ostatak jaja umutiti sa šećerom i mutiti na pari da se zgusne. Pred kraj dodati čokoladu.

Ohladiti… Maslac umutiti sa malo prah šećera. Ohlađenu čokoladu dodavati u maslac i izmešati. Možete dodati i 100 g mlevenih oraha kao i nekoliko kapi ruma.

Tortu preliti sa sokom pa je premazati polovinom kreme. Prekriti drugom polovinom pa odozgo drugom polovinom kreme. Ukrasite po želji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŠARENI, SLATKI, UKUSNI! Tope se u ustima i zovu se MAKARUNSI! (VIDEO RECEPT)
Recepti

ŠARENI, SLATKI, UKUSNI! Tope se u ustima i zovu se MAKARUNSI! (VIDEO RECEPT)

Sigurni smo da ste čuli za makarunse, jedan od najpopularnijih svetskih kolača, a verujemo da su mnogi od vas i probali da ih naprave, ali im nije pošlo za rukom. Međutim, za vas smo pripremili fenomenalan recept sa video pripremom tako da ništa ne može da pođe po zlu. Odvažite se i počnite, jer se nećete pokajati...

02.01.2020

18:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija