• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lepaisrecna/informer.rs

17.01.2020

17:22

UKUSNO I LAKO! Makarone sa sirom i jajima iz rerne!

Recepti

UKUSNO I LAKO! Makarone sa sirom i jajima iz rerne!

Podeli vest

Svaka kuvarica zna da je priprema jela u rerni laka i ekonomična u pogledu vašeg vremena i to kad kuvate ručak za više osoba, kao i kad spremate jelo koje se lako podgreva i može duže da stoji, piše Lepa & Srećna

Međutim, ako želite da spremite obrok za dvoje, na primer, ili za više osoba koji neće ručati u isto vreme ali ta hrana nije baš ukusna kad se podgreva, onda rerna i nije baš najbolja opcija.

Takva je situacija sa popularnim makaronama sa sirom i jajima, brzim, jeftinim a kvalitetnim obrokom koji nam se često nađe na meniju. 

NEMA TE ŽENE U SRBIJI KOJA DEVEDESETIH nije gledala "Marisol"! OBOŽAVALI SMO devojku sa ožiljkom preko lica, a ona danas ima 55 godina i IZGLEDA BOMBASTIČNO!

OBRISAO GA IZ ŽIVOTA?! David blokirao Dejana - novi SKANDAL U PORODICI! Oglasila se Dalila i otkrila... Evo šta je i sa majkom BILJANOM!

 

Da spremate za jedno-dvoje, ne isplati vam se da grejete rernu, a kad se ohlade, ove makarone i ne budu baš neki delikates. Ako treba da uštedite na hrani a rasipate se na troškovima za struju, to tek nije nimalo ekonomično a ni pametno.

Zato je odlično rešenje priprema u tiganju! Posebno je zgodno tokom toplih dana, kad vam treba samo par minuta na ringli da spremite ukusan ručak.

Za početak, skuvate makarone u slanoj vodi i ostavite ih da se ocede. Ako kuvate za više ukućana, ali će oni doći kasnije na ručak ili večeru, ostavite višak makarona u frižider i spremite odvojeno, na sledeći način:

SASTOJCI (za 1 osobu):

  • 200 gr kuvanih makarona,
  • 50-70 gr sira,
  • 1-2 jajeta,
  • ulje za prženje,
  • rendani kačkavalj za posipanje,
  • so, biber,
  • origano

PRIPREMA:

Tanko podmažite tiganj i ugrejte makarone na srednjoj vatri, stalno mešajući, bez poklopca. 

Jaja umutite kao za kajganu i dodajte sir (količine podešavajte prema uzrastu i apetitu gostiju na ručku). Posolite i pobiberite.

U vrele makarone dodajte još malo ulja pa sipajte jaja i sir, promešajte da se masa ujednači pa poklopite.

Ostavite da se prži ne dižući poklopac minut-dva pa otklopite i promešajte. Ako se već uhvatila donja korica, mešajte dižući čitave komade širom špatulom. Kad sve prevrnete, ponovo poklopite i vratite na vatru.

Posle 3-4 minuta, otklopite, pospite rendanim kačkavaljem i origanom i promešajte pa poklopite i vratite na vatru minut pa sklonite sa ringle i držite poklopljeno i na toplom sve do služenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija