• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Uradi Sama- Ideje za kreativce

08.02.2020

15:06

(VIDEO) KUGLOF OD BUNDEVE I POMORANDŽE! Čokoladni kolač koji ćete obožavati

Recepti

(VIDEO) KUGLOF OD BUNDEVE I POMORANDŽE! Čokoladni kolač koji ćete obožavati

Podeli vest

Ako postoji zdrav desert, onda je to ovaj kolač koji bez griže saveti možete dati svome detetu

Potrebno je: 2 jajeta; 8 kašika šećera; 1 pomorandža; 10 kašika ulja; 100 grama grubo seckanih oraha; 500 grama očišćene i narendane budneve; 15 kašika brašna; 1 kesica vanil šećera; 1 kesica praška za pecivo; 1 kašičica cimeta; pola kašičice muskatnog oraščića.

Za čokoladni preliv: 200 ml slatke pavlake, 200 ml crne čokolade.

Priprema: Budnevu očistite pa izrendajte. Pomorandžu dobro operite pod mlazom hladne vode, a zatim je možete potopiti i u rastvor od sode bikarbone. Kada dobro operete pomorandžu, izrendajte koru u izrendanu bundevu. Zatim iscedite sok od pomorandže. 

U posebnu činiju umutite jaja, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo i cimet. Zatim dodajte bundevu i koru od pomorandže. Zatim i sok od pomorandže i muskatni oraščić, kao i orahe. Sve dobro sjedinite. 

Smesu stavite u kalup za kuglof (može i u pleh), a zatim stavite u rernu da se peče na 180 stepeni Celzijusa oko sat vremena. 

Kada se kuglof ispeče i ohladi, prelijte ga sa čokoladnim prelivom koji ste napravili tako što ste zagrejali slatku pavlaku do ključanja, pa u nju rasatopili čokoladu. 

Kada prelijete kolač čokoladom, ostavite da se ohladi pa kasnije poslužite.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17