• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: 24kitchen.rs/informer.rs

09.02.2020

12:02

KOLUTIĆI LUKA UMOTANI U SLANINU! Preukusna grickalica za sve prilike!

Recepti

KOLUTIĆI LUKA UMOTANI U SLANINU! Preukusna grickalica za sve prilike!

Podeli vest

Ako volite da grickate pohovane kolutove luka, sigurno će vam se dopasti i ovi umotani u slaninu. Servirajte ih uz komad limuna

Sastojci:

2 velika luka (oguljena i iseckana na kolutiće prečnika 2 cm), toliko meka da se krugovi razdvajaju
25 do 30 režnjeva tanko iseckane slanine
1 kašičica belog bibera (mlevenog)

½ kašičice pečenog kima
3 jajeta (umućena)
¼ šolje punomasnog mleka
1 šolja prezli
1 šolja smrvljenog kornfleksa
ulje za potapanje kolutića u velikom tiganju
½ supene kašike soli
komad limuna za serviranje (po želji)

Foto: Pixabay

Priprema:
Umotati slaninu oko luka dok ne bude potpuno prekriven. Blago pritisnuti slaninu kako bi se zalepila za luk. Ponoviti postupak za preostale komadiće luka i slanine. Staviti umotane kolutiće od luka u frižider na sat vremena, da se sve slegne. U posudi pomešati biber i kim sa brašnom. Mutilicom mutiti dok se sve ne sjedini. U posebnoj posudi umutiti 3 jaja, dodati mleko i umutiti. U još jednoj posudi pomešati prezle sa smrvljenim kornfleksom. Prekriti kolutiće luka brašnom. Uvaljati ih u smesu sa jajetom. Pre nego što se luk uvalja u prezle, iscediti višak jajeta.
Dobro ih uvaljati, a zatim staviti u veliku šerpu sa uljem prethodno zagrejanim na 175°C. Ponoviti sve sa preostalim lukom. Povremeno okrenuti luk dok se prži, i pržiti dok ne postane zlatnobraon. Staviti pečeni luk na kuhinjski ubrus da se ocedi višak ulja i posoliti.

OD SUPE OD LUKA DO SARME BEZ MESA! Zdravi zimski recepti - zanimljiva trpeza i tokom hladnih dana!

POGAČICE ZA DOBRO JUTRO! Ukusne i jednostavne!



Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set