5 NAJČEŠĆIH GREŠAKA KOD POHOVANJA MESA! Obratite pažnju!

printscreen You tube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

21:12 Recepti 0

stvarukusa/informer.rs | 18. 02. 2020.

5 NAJČEŠĆIH GREŠAKA KOD POHOVANJA MESA! Obratite pažnju!

Nema ništa slađe od pohovanog mesa za ručak, ali domaćice nekad greše u pripremi. Ovo su najčešće greške koje pravimo, pa se potrudite da ih izbegnete

1. Pohujemo meso različite debljine i veličine

Veći komadi mesa zahtevaju više vremena za termičku obradu od onih manjih. Upravo zato trebalo bi izbegavati pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istom tiganju, i vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati krvav. Umesto toga bilo bi najbolje meso iseći na istu debljinu.

2. Zaboravljamo na čekić za meso

Jeftini komadi mesa su idealni za pohovanje, ali pritom treba znati da će dobar ukus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali. Bez obzira koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite čekićem za meso ili se možete poslužiti nekim drugim predmetom. Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.

Pixabay

3. Pohujemo meso koje smo tek izvadili iz frižidera

Ako hladan i mokar komad mesa stavimo u zagrejan tiganj izazvaćemo prskanje ulja na sve strane i umanjiti mogućnost za pečenje hrskavog odreska. Meso bi trebalo izvaditi iz frižidera pola sata pre pohovanja, i obavezno ga posušiti papirnim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečićete odvajanje pohovanog pokrivača od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.

(VIDEO) ROLAT SA SPANAĆEM I PEČENICOM! Ukusno predjelo za sve prilike!

SOČAN KOLAČ OD MANDARINA! Toliko je jednostavan da ga mogu napraviti i totalni amateri u kuhinji!

4. Štedimo na mrvicama 

Da bi odrezak imao ukusan i hrskavi omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za pohovanje nekoliko puta. Budite detaljni i prekrijte jajima, brašnom i hlebnim mrvicama svaki deo površine odreska pa tako zagarantujte neponovljivi gastronomski užitak. Nemojte se ustručavati, i utisnite mrvice što jače u površinu mesa.

Printscreen You Tube

5. Zaboravljamo na začine 

Utrljate li nešto soli u meso pre pohovanja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen. Posolite jaja i brašno, a u hlebne mrvice možete dodati i nešto sitno nasjeckanog začinskog bilja te tako odrescima podariti dodatnu dozu ukusa.

Savet: 

Ne zaboravite pečeno meso da stavite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]