PEKARSKE KIFLICE - napravite ih za večeru, ostaće mekane i sveže i za DORUČAK (FOTO)

Facebook printscreen

20:05 Recepti 1

informer.rs | 24. 03. 2020.

PEKARSKE KIFLICE - napravite ih za večeru, ostaće mekane i sveže i za DORUČAK (FOTO)

Mekane kao duša!

Sastojci:

Kvasac

Mleko

Brašno

So i šećer

Facebook printscreen

Priprema:

Jedan kvasac razmutiti sa pola litre mleka, malo soli i malo šećera (po izboru) i dve do tri kašice brašna.

Kada kvasac naraste umesiti 6 čaša (od jogurta) brašna, pola čaše ulja, dve do tri kašičice soli (po ukusu) i isto toliko šećera.

Testro razvući i oblikovati ga u krug, kao za picu, zatim ga isecite na jednake trougliće i zamotajte kiflice.

Premažite ih razmućenim jajetom, ko voli, može dodati i malo susama.

Ukoliko želite, možete ih napuniti sirom, šunkom...




Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]