POSNE DOMAĆE BAJADERE, slasne i ukusne, TOPE SE U USTIMA!

Shutterstock

14:48 Recepti 1

novosti.rs/informer.rs | 29. 03. 2020.

POSNE DOMAĆE BAJADERE, slasne i ukusne, TOPE SE U USTIMA!

Čarobna poslastica za sve generacije, domaće bajadere...

Potrebno je:

600 g šećera

350 g posnog mlevenog keksa

350 g mlevenih oraha

NAPRAVITE PRAVI, DOMAĆI HLEB! Na starinski način - ne morate da idete u PRODAVNICU, brzo se SPREMA!

GURMANSKE LAZANJE NA VIŠE NAČINA! Sa pečurkama, prazilukom, belim vinom...

margarin

100 g čokolade za kuvanje

2 dl vode

Shutterstock

Za glazuru:

200 g čokolade

2 kašike ulja

KREMASTI BUJON OD KOSTIJU, PLANETARNO POPULARAN! Zdrav, produžava mladost, čuva zglobove!

malo vode

Priprema:

Prokuvajte vodu i šećer, dodajte margarin, a kada se istopi sklonite sa ringle. Dodajte keks i orahe i dobro promešajte. Masu podelite na dva dela i u jedan dodajte 100 g čokolade. U pleh najpre stavite smesu sa čokoladom, a preko nje drugu. Istopite na vatri čokoladu sa uljem i malo vode, pa dobijenu glazuru prelijte preko bajadere.

Uživajte!



Bas posna

30.03.2020. 07:51

"... 100 gr cokolade za kuvanje, pa,..., 200 gr cokolade..." Bas posna.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]