• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.03.2020

16:17

JEFTINO, A BRZO! Pita s pečurkama napravljena od domaćih kora! (RECEPT)

Recepti

JEFTINO, A BRZO! Pita s pečurkama napravljena od domaćih kora! (RECEPT)

Podeli vest

Iskusne domaćice su sigurno čule za ovaj recept, ali uz ova jednostavna upustva snaćiće se i oni koji nisu toliko vešti u kuvanju...

SASTOJCI:

  • biberа
  • 500 g brašna
  • 150 g crnog luka
  • 5 g origana
  • so
  • 400 g šampinjona
  • 20 ml ulja

PRIPREMA:

U posudu stvaite 500 g brašna, kašičicu soli, malo ulja i zamesite testo mlakom vodom. Testo ne treba da bude ni previše tvrdo ni previše mekano. Dobro ga umesite i od njega napravite kugle, pa ih ostavite da odstoje 20 minuta i zatim svaku razvucite oklagijom i premažite uljem. Dok spremate fil, ostavite testo da odstoji. Sitno iseckajte 400 g šampinjona i dve glavice crnog luka. Crni luk propržite na ulju, dodajte pečurke i pržite dok ne ispari tečnost.

Začinite po ukusu origanom, biberom ili drugim začinskim biljem. Testo razvucite što tanje u krug, pa po njemu ravnomerno rasporedite fil. Uvijte testo u rolat, pa stavite u okruglu tepsiju u obliku puža. Isti postupak ponovite i sa ostalim kuglama testa. Pitu pecite 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Kada bude gotova, pokrijte je mokrom krpom da omekša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
veterinar

pre 4 godine

Meni ne treba recept, znam ga, trebaju mi pečurke...gde da kupim kad su pijace već 14 dana zatvorene ? Da odem u market da ih uzmem, da se otrujem njima ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija