MOŽETE GA PRELITI PREKO BILO KOJE VRSTE MESA! Napravite sos po receptu Džejmi Olivera!

Printscreen You Tube

13:35 Recepti 0

stvarukusa/informer.rs | 14. 04. 2021.

MOŽETE GA PRELITI PREKO BILO KOJE VRSTE MESA! Napravite sos po receptu Džejmi Olivera!

Ovim ukusnim sosom po receptu Džejmija Olivera možete preliti bilo koje meso.

SASTOJCI:

  • 1 srednji crni luk
  • 6 karanfilića
  • 1 lovorov list
  • prstohvat mlevenom muskatnog oraščića
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašičica soli
  • 280 ml mleka
  • 110-140 g mrvica belog hleba
  • 30 g putera
  • 2 kašike pavlake

PRIPREMA:

Stavite crni luk (proboden karanfilićem), lovorov list, muskatni oraščić, biber, so i mleko u šerpu, ostavite da provri i neka se krčka nekih 5 minuta. Sklonite sa vatre i pustite da odstoji 15 minuta. Mleko procedite, a sve ostalo bacite.

Zatim stavite da ponovo provri. Umešajte postepeno mrvice hleba. Važno je da one budu krupnije kako bi tekstura sosa bila zanimljivija.

Dodajte puter i pavlaku, pa začinite prema ukusu. Ukoliko vam se sos čini previše tečan dodajte još hlebnih mrvica, a ako je gušći sipajte još mleka. Možete dodati senf da pojačate pikantnost sosa.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.