• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: kuvarancije/informer.rs

16.04.2020

18:27

Evo kako da napravite NAJUKUSNIJI PREBRANAC! Uz ovakvo jelo na meso nećete ni pomisliti! (RECEPT)

Recepti

Evo kako da napravite NAJUKUSNIJI PREBRANAC! Uz ovakvo jelo na meso nećete ni pomisliti! (RECEPT)

Podeli vest

Prebranac, gravče na tavče, zapečeni pasulj,... kako god ga zvali, u svakom slučaju se radi o gustom, krupnom belom pasulju, sa dosta luka i na kraju zapečenom u rerni. To je to - ukratko rečeno.

SASTOJCI:

  • 500 g pasulja,
  • 1 kg luka,
  • malo ulja ili masti,
  • 2-3 lista lovora,
  • so, biber i aleva paprika

PRIPREMA:

Pasulj prvo prokuvajte i tu vodu bacite. Nalijte ga ponovo vodom, posolite i pobiberite, dodajte lovor. Kuvajte u ekspres loncu oko 20 minuta ili u običnom loncu na laganoj vatri dok se ne skuva. Nemojte ga mešati da se ne bi raspao.

NAPRAVITE POSNU PITU - obrok za DVA DANA! Sa zeljem, spanaćem ili blitvom! Ukusna i ZDRAVA (FOTO)

Ako želite možete u pasulj dodati i malo naseckanog paštrnaka ili šargarepe, ali nije obavezno. 

Kada se pasulj skuva, očistite luk i naseckajte ga na rezance. Propržite ga na malo ulja ili masti dok ne odmekne. Na kraju dodajte jednu punu kašiku aleve paprike.

SLATKIŠ KOJI NE GOJI! Kuglice od koštunjavog i suvog voća! (RECEPT)

U vatrostalnu činiju ili tepsiju ili najbolje zemljanu posudu sipajte na dno malo ulja i zatim dodajte red oceđenog pasulja, pa red luka i tako dok ne potrošite sve sastojke. Nalijte sa malo vode u kojoj se kuvao pasulji pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta ili dok se pasulj ne zapeče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set