• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs/novi

02.05.2020

16:40

ŽENE SE KUNU DA JE OVO ORIGINALAN RECEPT! Bolju baklavu nikad nećete probali ako je ne pravite na OVAJ NAČIN!

Recepti

ŽENE SE KUNU DA JE OVO ORIGINALAN RECEPT! Bolju baklavu nikad nećete probali ako je ne pravite na OVAJ NAČIN!

Podeli vest

Uživajte!

Ako niste sigurni koji recept da sledite, evo originalnog, gde se trpeza na praznik, posnu slavu, ali i običnim danima ne može zamisliti bez ovog slatkiša!

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA PRINCES PROFNE KOJI SVIMA USPEVA! Uz pomoć ovog trika biće MEKANE KAO DUŠA!

Sastojci:

1 kg gotovih kora za baklavu,
900 g mlevenih oraha,
100 g krupno seckanih oraha,
-50 g šećera,
250 g putera i 100 ml ulja.

Za preliv: 1 kg šećera, voda i limun.

NE VOLE SVI MESO! Evo šta još možete da STAVITE NA ROŠTILJ - za ljubitelje zdrave hrane, PREUKUSNO (FOTO)

Priprema:

Pripremiti preliv – sipajte šećer u lonac i prelijte ga vodom (da vode bude dva prsta iznad šećera). Kuvajte oko 20 minuta na jačoj vatri, može i manje, preliv ne sme da bude previše gust. Gustina treba da bude između sirupa i vode. U skuvan preliv dodajte limun isečen na kriške. Ostavite da odstoji, jer preliv mora dobro da se ohladi pre nego što se prelije baklava.

Foto: Printscreen You Tube

Iseći kore po meri pleha u kojem će se baklava peći. Istopiti puter na laganoj vatri, paziti da ne promeni boju i promešati ga sa uljem. U pleh prvo staviti tri kore koje treba premazati puterom i uljem (neka ova smjesa bude topla, to će dati hrskavost kori), pa na prve tri kore staviti sve seckane orahe. Preko staviti dve kore, pa namazati smesom od putera i ulja (možete smesu da stavite i na svaku koru), pa posutu mlevene orahe, koje ste prethodno pomešali sa 150 grama šećera. Ponavljajte postupak dok ne potrošite materijal.

ČOKOLADNA TORTA OD PET SASTOJAKA! Spremna za samo 20 MINUTA

Na kraju, baklavu pokrijte sa tri kore i to tako što svaku, nakon stavljanja, premažete puterom, osim poslednje.Pre sječenja, pritisnite baklavu dlanovima i izravnajte sve. Baklavu potom secite u oblik dijamanta. Stavite u rernu, prvo desetak minuta na 190 stepeni, dok ne dobije svetlosmeđu boju, a onda 45 minuta sušite na 150 stepeni. Ako vam se učini da će biti previše tamna, pokrite je aluminijskom folijom i nastavite da pečete. Proverite da li je pečena tako što ćete viljuškom razmaći baklave i pogledati da li je i dno pečeno. Vruću baklavu zalijete hladnim prelivom i pritisnite tepsijom ili plehom da bi se kore izravnale. Baklava ne bi trebalo da bude pritisnuta duže od deset minuta. Baklava je najbolja kad odstoji dan ili dva, na hladnom mestu.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set