• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: domacirecepti/informer.rs

05.05.2020

17:45

OD RAŽANOG BRAŠNA! Ovaj hleb je toliko dobar da nećete moći da sačekate da se ohladi! (RECEPT)

Recepti

OD RAŽANOG BRAŠNA! Ovaj hleb je toliko dobar da nećete moći da sačekate da se ohladi! (RECEPT)

Podeli vest

Mirisaće vam cela kuća...

SASTOJCI:

  • oko 500gr ražanog brašna (400 za mešenje i još malo kad se bude obrađivalo testo)
  • 20gr kvasca
  • 300ml tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike ulja

PRIPREMA:

U posudu sipati vodu, pa dodati šećer i kvasac i izmutiti kašikom.

Dodati polovinu brašna pa dobro izraditi kašikom. Usput dodati 2 kašike ulja i so. Kada ste dobro izradili dodajte još malo brašna da se umesi mekano i glatko testo.

Kada ste umesili prelijte  kašikom ulja testo, malo prebacite još testo rukom i ostavite da odstoji 15 minut ana toplom mestu.

POHOVANA PILETINA PUNJENA SIROM I ŠUNKOM! Ručak koji ćete obožavati

Kada je testo odstajalo podbrašnavite radu površinu, izvadite testo i malo ga premesite. Oklagijom razvucite jednu pravougaonu štraftu dimenzija 20 x 50cm.

Trebalo bi da vam krajevi budu četvrtasti da bi se hleb lepo uvio i bio jednak sa svih strana. Od uže strane krenite da umotavate, kao u rolat.

Kada umoteteuključite rernu na 180 stepeni. Stavite hleb u pravougaoni kalup za hleb koji ste pouljili.

Ostavite da odstoji tako dok se rerna ne ugreje. Odozgo možete posuti susamom ili drugim semenkama.

Stavite ražani hleb da se peče oko 45 minuta, pečen ohladite i poslužite.

Najbolje ako u rerni imate ventilator koji ćete uključiti kada stavite hleb da se peče, on će pomoći pri dizanju testa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set