SOČNI BATACI IZ RERNE! Evo kako da im bude HRSKAVA KOŽICA - najbolje idu uz KROMPIR (FOTO)

youtube/Sašina Kuhinja

09:42 Recepti 0

recepti.com | 11. 05. 2020.

SOČNI BATACI IZ RERNE! Evo kako da im bude HRSKAVA KOŽICA - najbolje idu uz KROMPIR (FOTO)

Nema ko ne voli ovaj ručak

Sastojci

4 pileća bataka (ili više, po potrebi)
1 kg krompira
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica slatke začinske paprike
1 kašičica karija u prahu

Pixabay

Priprema

Batake zaseći nožem na par mesta, pa začiniti (sve začine pomešati). Krompir iseći na kriške, preliti sa malo ulja, da pokrije sav krompir i posuti mešavinom začina.

Sve dobro izmešati, pa staviti u pleh i ubaciti u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 35 minuta. Zatim rernu pojačati na 250 stepeni i peći još 10 minuta kako bi kožica bila hrskavija. Služiti toplo uz salatu po izboru.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.