• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/stvarukusa.rs/gastro.24sata.hr/informer.rs

29.06.2020

18:50 >> 18:51

BRESKVA JE ZDRAVA U SVIM OBLICIMA - Napravite sladoled, ledeni čaj, nafilujte palačinke... (RECEPTI)

Recepti

BRESKVA JE ZDRAVA U SVIM OBLICIMA - Napravite sladoled, ledeni čaj, nafilujte palačinke... (RECEPTI)

Podeli vest

Zbog odnosa kalijuma i natrijuma izuzetno je kod problema sa oticanjem i malokrvnošću...

Sočnu i aromatičnu breskvu možete da jedete u neograničenim količinama jer je višestruko korisna. Zbog odnosa kalijuma i natrijuma, a koji iznosi sedam prema jedan, izuzetno je delotvorna za sve koji imaju probleme sa oticanjem i malokrvnošću.

HIT NAČIN MRŠAVLJENJA! Da li ste probali medicinsku (VMA) dijetu?

IZBACITE SVE OTROVE iz organizma, OČISTITE CREVA: Evo kako da napravite domaći probiotik! (RECEPT)

Sok od breskve se preporučuje bolesnicima sa srčanom aritmijom, smanjenim lučenjem želudačne kiseline, osetljivim nervnim sistemom. Sok jedino ne treba da piju dijabetičari i alergične osobe.

RECEPTI:

Foto: Pixabay

Ledeni čaj od breskve

Sastojci: 5 breskvi, 2 kesice crnog čaja, lišći nane, 2 limuna, 1-2 kašike meda, 2 šolje kocke leda.

Priprema: Breskve isecite na debele kriške. Skuvajte litar vode, dodajte breskve i kuvajte dok ne omekšaju, a zatim procedite. Pripremite čaj, a nakon 10 minuta izvadite kesice. Sipajte u ohlađeni kompot i dodajte limunov sok. Zasladite medom i stavite listove nane, kocke leda u čaj. Možete dodati kriške breskve.

Foto: Pixabay

Brzi sladoled

Sastojci: Šolja kisele pavlake, šolja smeđeg šećera, šolja i po na kockice iseckanih breskvi.

Priprema: Umutite šećer sa kiselom pavlakom, pa dodajte šolju breskvi. Sve dobro umutite, pa sipajte u posudu za hlađenje dodajući preostale breskve (pola šolje) mestimično. Stavite posudu sa sladoledom u zamrzivač na par sati. 

Foto: Pixabay

Slasne palačinke

Sastojci: breskva, jaje, 2 kašike šećera, pola kašičice đumbira, ¾ šolje brašna, kašičica praška za pecivo, puter, prstohvat soli, prstohvat cimeta.

ŽELITE DA OSTANETE MLADOLIKI I IMATE MEKANU KOŽU? Ovo su NAMIRNICE koje će učiniti vašu kožu GLATKOM I ZDRAVIJOM, evo kako da ih upotrebite!

Priprema: U činiji pomešajte jaje, šećer i đumbir. U drugoj činiji kombinujte brašno, so, prašak za pecivo i cimet, pa pomešajte s mokrim sastojcima. Breskvu isecite na kriiške. Zagrejte tiganj i dodajte kašičicu putera. Kada postane vruć, na njega stavite smesu za palačinke. Rasporedite je tako da pravi manji krug visok oko 1 cm. Dok se donji deo peče, na gornji stavite krišku breskve. Pecite dok se ne pojave mehurići po vrhu, a ivice postanu lagano smeđe boje, oko tri minuta. Dodajte još malo putera na tiganj pa okrenite palačinku tako da je deo s breskvom s donje strane. Pecite na srednjoj vatri kako breskva ne bi izgorela. Poslužite uz med ili tučenu slatku pavlaku. 
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59