• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Recepti.com

04.07.2020

17:19

OSVEŽAVAJUĆE! RAFAELO TORTA SA JAGODAMA I KOKOSOM - prvi zalogaj je odličan, drugi još bolji!

Recepti

OSVEŽAVAJUĆE! RAFAELO TORTA SA JAGODAMA I KOKOSOM - prvi zalogaj je odličan, drugi još bolji!

Podeli vest

Probajte!

Potrebni sastojci za ovu poslasticu:

Za testo sa kokosom:

- 10 belanaca
- malo soli
- 200 g kristal šećera
- 200 g kokosovog brašna
- 60 g oštrog brašna
- 1 kesica praška za pecivo

Sastojci za krem od žumanaca

- 10 žumanaca
- 150 gr kristal šećera
- 2 kesice pudinga creme brulee
- 2 kesice vanilin šećera burbon
- 50 gr oštrog brašna
- 1 l mleka
- 250 g maslaca
- 1 kesica (40 g) šlaga u prahu
- 60 gr mleka u prahu

Za krem od jagoda:

- 500 gr očišćenih jagoda
- 100 gr kristal šećera
- 2 kesice pudinga od jagode
- 250 ml zaslađenog soka od jagoda (od kompota)

Za ukrašavanje:

- 200 ml toping baze

ŠPAGETE I PARMEZAN, ŠTA NAM VIŠE TREBA?! Napravite fenomenalnu večeru u TRI POTEZA!PREDIVAN KARAMEL KOLAČ! Savršen spoj ukusa!

PREDIVAN KARAMEL KOLAČ! Savršen spoj ukusa!

 

Foto: Printscreen You Tube/Natašine Slastice

Način pripreme: 

Izrada kore od kokosa:

U dve zasebne posude odvojiti belanca od žumanaca. Žumancima odmah dodati predviđenu količinu šećera i vanilin šećer burbon da se ne stvori korica. Belanca sa malo soli izmiksati mikserom u čvrst sneg.

Postepeno uz mućenje dodavati šećer. Brašno sa praškom za pecivo prosejati, dodati ga u utučena belaca te kokos i lagano varjačom izmešati da postane jednolična smesa. Tepsiju od rerne (36x30cm) premazati margarinom i obložiti papirom za pečenje. Označiti veličinu 36x25 cm i stavljati testo kašikom i poravnavati da bude iste debljine sa svih strana.

Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite cca 20 minuta. Kada je testo pečeno prebacite ga na ravnu površinu i pri tom oslobodite od papira za pečenje (ako je testo dobro pečeno samo sklizne sa papira) te ga podelite na dva jednaka dela po dužini da dobijete 2 kore od po 18x25cm.

Pustite da se testo ohladi. Izrada žute kreme: Mikserom umutite žumanca sa šećerom, dodati prašak za puding i prosejano brašno te uz dodavanje mleka mikserom dobro umutiti (cca 200 ml. mleka).

Ostalo mleko (800 ml) staviti na vatru da provri. Provrelo mleko polagano ulivati u posudu sa žumancima uz mešanje i polagano sve prebaciti u posudu u kojoj se kuvalo mleko te kuvati dok ne počne izbacivati mehuriće.

Kuvanu krem poklopiti i ostaviti da se polagano hladi sat vremena.

Priprema kreme od jagoda:

Jagode staviti u posudu i na kratko usitniti štapnim mikserom, da ostanu i komadići jagoda. Od potrebne količine šećera za kremu od jagoda, odvojiti 4 kašike i pomešati sa prašakom za puding te dodavati polagano sok od jagode da dobijete lepu glatku smesu.

Ostali sok od jagode pomešati sa ostatkom šećera i staviti u šerpu te dodati usitnjene jagode. Staviti kuvati uz mešanje, kuvati da provri te dodati umućen prašak za puding i kuvati dok ne baci mehuriće.

Krem od jagoda podeliti na dva dela i brzo ravnomerno premazati obe kore od kokosa pre nego što se krema počne stezati. Maslac umutiti mikserom te mu dodati kuvani krem od žumanaca, prašak za šlag i mleko u prahu i dobro mikserom izraditi.

Krem od žumanaca podeliti na dva dela. Na tacnu za posluživanje staviti koru od kokosa premazanu sa kremom od jagode, premazati sa prvom polovinom krema od žumanaca, staviti drugu koru od kokosa premazanu sa kremom od jagoda, premazati sa drugom polovinom kreme od žumanaca te staviti u frižider da se stegne.

Kada se torta malo stegne, umutiti toping bazu i tortu ukrasiti sa pripremljenim šlagom. Najbolje je da gotova torta prenoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija