IZNENAĐUJUĆE UKUSNO! Sočna pečena piletina sa breskvama!

Shutterstock

11:00 Recepti 0

Ljubav&Zdravlje/N.L. | 12. 07. 2020.

IZNENAĐUJUĆE UKUSNO! Sočna pečena piletina sa breskvama!

Probajte lagano prženu, pa zapečenu piletinu sa breskvama u aromatičnom sosu od pomorandži i meda. Iznenađujuće ukusna kombinacija koja se i jednostavno priprema...

Sastojci:

2-3 komada piletine (file s kožom, batak, karabatak)

pola šolje brašna

kašika soli

pola kašike mlevenog crnog bibera

2 kašike biljnog ulja

RIŽOTO SA BUNDEVOM! Kremasto jelo, spremljeno po RECEPTU SLAVNIH ITALIJANSKIH KUVARA!

(VIDEO) NJAM NJAM! Mafini sa borovnicama!

pola šolje soka od pomorandže 

2 kašike meda

2 kašike sirćeta

kašika seckanog peršuna

400 g breskvi

naseckanih na kriške

5-6 čeri paradajza

Shutterstock

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U širokoj plitkoj posudi pomešajte brašno, so i biber, uvaljajte piletinu i propržite je na zagrejanom ulju dok ne poprimi lepu, smeđu boju. Piletinu, seckane breskve i paradajz stavite u posudu za pečenje. U činiji pomešajte sok od pomorandže, med, sirće i seckani peršun. Sipajte smesu preko piletine, pokrijte posudu i pecite 45 minuta. Pet minuta pred kraj otklopite i zapecite.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.