NE PEČE SE, A BRZO SE SPREMA! Napravite kremastu poslasticu sa jafa keksom!

Printscreen You Tube

16:32 Recepti 0

Stvar Ukusa | 03. 08. 2020.

NE PEČE SE, A BRZO SE SPREMA! Napravite kremastu poslasticu sa jafa keksom!

Topi se u ustima!

Osvežavajući kolač za koji vam ne treba rerna.

PRAVI MAĐARSKI GULAŠ! Specijalitet od JUNEĆEG MESA sa puno SAFTA - uz pire krompir ili pirinač (FOTO)

 

Sastojci:

- Jafa keks
- 620 ml slatke pavlake
- 200 ml kondenzovanog mleka
- 18 g želatina
- 4 kašike vode
- 200 g krem sira
- 100 g tamne čokolade
- 50 g mlečne čokolade

Printscreen You Tube

Priprema:

Poređajte po dnu i sa strane okrugle tepsije jafa keks. U šerpu sipajte 400 ml slatke pavlake i kondezovano mleko, a zatim dodajte želatin koji ste pomešali sa vodom i promešajte. Kuvajte par minuta samo dok se želatin ne istopi, konstantno mešajući. Ostavite da se smesa hladi sat vremena. Umutite 100 ml slatke pavlake i krem sir i dodajte u ohlađenu smesu sa kondezovanim mlekom. Lepo promešajte. Zatim sipajte dobijenu smesu preko keksa. Čokoladu istopite sa 120 ml slatke pavlake i sipajte preko kolača. Sve ohladite 30 minuta.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.