ČOKOLADNA TORTA, POTREBNA SU VAM SAMO 3 SASTOJKA! Domaćice se KUNU U OVAJ RECEPT, plus se NE PEČE!

Pixabay

11:31 Recepti 0

Kurir | 03. 07. 2021.

ČOKOLADNA TORTA, POTREBNA SU VAM SAMO 3 SASTOJKA! Domaćice se KUNU U OVAJ RECEPT, plus se NE PEČE!

Napravite neodoljivu čokoladnu poslasticu koja se ne peče


Retko ko može da odoli kolaču od čokolade. Iako je to mnogima najdraži kolač, retko ko se usuđuje da napravi pa čak i da se pohvali svojim umećem. 

Međutim, internetom kruži recept koji će od vas napraviti dobrog poslatičara. Potrebna su samo tri sastojka i ne peče se. 

Potrebno

600ml slatke pavlake za šlag 

700gr čokolade
3 paketa keksa po želji.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lazy cake, the lazy way.. Using three ingredients only! (Watch my stories to see how simple this was!) I thought of making this using ganache instead of the traditional butter/sugar/cocoa/condensed milk method. I also decided to change it up by using three different type of biscuits instead of one.. it turned out delish!! Check out the recipe below: Ingredients: - 600ml thickened cream - 700g milk chocolate - Three packets biscuits (I used @lotusbiscoffus biscuits, @arnottsbiscuits milk coffee biscuits and chocolate ripple biscuits) Method: - Place cream and chocolate in a pot over medium heat until chocolate melts completely. - Break biscuits into chunky pieces and add into chocolate mix, stir well - Line a tray with cling wrap and pour mixture into it. Freeze till firm (for a few hours or overnight) then flip onto presenting tray and decorate as you like ❤️ you may leave in the fridge once it has become completely firm.. #lifestyleblogger #foodblogger #sydneyblogger #bloggersofinstagram #flashesofdelight #easydesserts #coffeeobsessed #huffposttaste #sydneycoffee #insiderdessert #easydessert #desserts #coffee #instafoodie #sydneyfoodies #dessertrecipe #foodiesofinstagram #foodmagazine #dessertrecipes #sydneyeats #lazycake #FCBA #instagood #biscoff #lotusbiscoff #lovefood #feedfeed #tasty #chocolate #chocolatelover

A post shared by Walla Abu-Eid | ولاء ابو عيد (@walla_abueid) on Aug 15, 2020 at 6:23am PDT

Priprema

Čokoladu i pavlaku pomešajte u loncu dok se ne rastope, a keks izlomite na komadiće pa dodajte u tu smesu i promešajte.

Prelijte sve u posudu za pečenje koju ste obložili papirom pa ostavite u frižideru na par sati. Kada je spremno za posluženje, samo je okrenite naopako i ukrasite po želji.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.