BRAUNI BEZ ULJA, BRAŠNA I ŠEĆERA! Potrebno vam je SAMO TRI sastojka i 15 minuta vremena

Pixabay

14:49 Recepti 0

punkufer.dnevnik.hr | 27. 10. 2020.

BRAUNI BEZ ULJA, BRAŠNA I ŠEĆERA! Potrebno vam je SAMO TRI sastojka i 15 minuta vremena

Za razliku od tradicionalnih braunija u koje idu ulje, maslac i šećer, ovaj recept ne zahteva ništa od tih namirnica

Ovi kolači ne sadrže gluten, šećer, mlečne masti ni hranu životinjskog porekla. Vrlo se brzo pripremaju, a još brže jedu.

Sastojci:

270 grama pirea od batata
115 grama maslaca od badema
65 grama kakaa

pexels.com

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U blenderu kratko izmešajte pire od batata, maslac od badema i kakao dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako nemate maslaca od badema, možete se poslužiti i onim od kikirikija ili indijskih oraščića.

Dobijenu smesu sipajte u manji pleh za pečenje obložen pek papirom i pecite 12 do 15 minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja. Gurnite čistu čačkalicu u kolač, ako je čista kad je izvadite, kolačići su gotovi. Ako je čačkalica mokra, pecite braunise još malo.

Neka se skroz ohlade pre posluživanja.

Savet:

Ukoliko ne znate kako se priprema pire od batata: Slatki krompir ogulite, isecite na manje kockice i stavite u šerpu da se kuva oko desetak minuta. Kada je gotov procedite i viljuškom izgnječite krompir u pire.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.