• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bakinakuhinja/informer.rs

16.11.2020

09:10

Starinske POGAČICE SA ČVARCIMA! Hrskave i ukusne, SJAJNE za doručak ili večeru! (VIDEO)

Recepti

Starinske POGAČICE SA ČVARCIMA! Hrskave i ukusne, SJAJNE za doručak ili večeru! (VIDEO)

Podeli vest

Da cela kuća zamiriše baš kako treba...

Potrebno je:

200 ml mleka
kašičica šećera
jaje i žumance 
malo soli
15 g svežeg kvasca
350- 400 g brašna
150 g mlevenih čvaraka
susama, kima i krupne soli

Foto: Pixabay

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom u mleku, pa kad se aktivira dodati jaje, brašno, so i zamesiti srednje tvrdo glatko testo. Pokriti folijom i krpom pa ostaviti da naraste oko 30 minuta. Razviti na sto u pravozgaonik pa premazati čvarcima i preklapati kao za salčice. Ostaviti da odmori pokriveno 15 minuta. Razviti na 1 cm debljine i vaditi pogačice. Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Ostaviti opet da odmore 10-15 minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 210 stepeni pa peći oko 25 minuta. Pred kraj smanjiti temperaturu na 190 stepeni.

Uživajte!

POGLEDAJTE VIDEO:

LAKO KUVANJE nakon posla! Ručak ZA 15 MINUTA uz trikove koje možete pogledati OVDE.

Fini namaz od PASULJA i KIKIRIKIJA - Odlična i ZDRAVIJA alternativa paštetama, a recept pogledajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17