• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: ljubav&zdravlje/tesla.info/informer.rs

29.11.2020

08:17 >> 08:32

SREĆA je u samo jednoj čaši! TOPLA ČOKOLADA na 4 načina (RECEPTI)

Recepti

SREĆA je u samo jednoj čaši! TOPLA ČOKOLADA na 4 načina (RECEPTI)

Podeli vest

Za ljubitelje kakaoa pak nema bolje kombinacije od tople čokolade, mekanog ćebeta i dobre knjige (muzike, filma, serije...), posebno u danima kada se osećamo ranjivo...

Kakao i čokolada utiču na proizvodnju hormona dopamina i seratonina, koji će nas "podići" već posle prve šolje.

Ova okrepljujuća poslastica je veoma ukusna kad je pravljena prema klasičnoj recepturi, ali uz par dodataka možete lako da obogatite njene čari. Eksperimentišite dodajući joj sastojke koje već imate u svom domu (voće, orašaste plodove, đumbir, čili, kikiriki...), i dobićete neverovatno različite poslastice, sa potpuno istom osnovom. A osnovu čine tamna čokolada, mleko, šećer (može i med), kakao-prah i prstohvat soli radi naglašavanja ukusa.

Uživajte!

RECEPTI:

Foto: Shutterstock

Topla čokolada – osnovni recept

Sastrojci (za jednu osobu): 30 g tamne čokolade, šolja punomasnog mleka, 2 kašike šećera ili meda, kašika nezaslađenog kakao praha, prstohvat soli.

Priprema: Pomešajte narendanu čokoladu, kakao i pola šolje mleka u metalnoj činiji. Uključite šporet na najnižu temperaturu. Tek onda stavite činiju na ringlu i mešajte lagano, sve dok se čokolada ne istopi u potpunosti. Zatim dodajte ostatak mleka i so. Mešajte, a zatim dodajte šećer. Nastavite sa mešanjem sve dok se smesa ne sjedini. Za ceo postupak potrebno je oko 10 minuta.

Foto: Shutterstock

Meksički način: Jednostavno dodajte pola kašičice cimeta i prstohvat čili paprike u svoju omiljenu toplu čokoladu. Vrhunski poslastičari smatraju da je kombinacija čili paprike i čokolade nepogrešiva.

Foto: Shutterstock

Neodoljivi citrusi: U toplu čokoladu dodajte 2 trake pomorandžine kore i 2 trake kore od limuna, pa dodajte tri četvrtine šolje toplog mleka. Uklonite korice nakon 2 minuta i dodajte malo likera od limuna.

Foto: Shutterstock

Ruska topla čokolada: Pomešajte 50 g likera od kafe, 25 g votke i šolju tople čokolade. Ukus je čaroban, pa vodite računa da ne popijete previše.

TORTA BEZ BRAŠNA! Jednostavna i ukusna POSLASTICA za celu porodicu, a recept pogledajte OVDE.

NAPRAVITE PUDING BEZ GRUDVICA! Jeftina i brza poslastica, recept potražite OVDE.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set