ŠTA KUVATE danas? PLETENICE od PILETINE, mekane kao PUTER!/VIDEO/

Printscreen You Tube/bakina kuhinja

13:08 Recepti 0

bakinakuhinja/informer.rs | 08. 02. 2021.

ŠTA KUVATE danas? PLETENICE od PILETINE, mekane kao PUTER!/VIDEO/

Kod pripreme belog mesa često se dešava da bude suvo, ali ne i kod ovog recepta. Uostalom, probajte...

Potrebno je:

pileća prsa, veća

soli, bibera

3 čena belog luka

malisinovo ulje

puna kašika soja sosa

Shutterstock

Priprema:

Meso iseći po dužini na štapiće, malo ih izlupati između folije i posoliti. U činiju sipati ulje, izdrobljen beli luk koji je odstojao malo u vodi (2-3 minuta) i punu kašiku soja sosa i sve dobro promešati. Dodati bibera i u to izmešati meso i pokriti da odstoji bar 30 minuta. Izvaditi i spajati po tri pruta mesa i isplesti pletenicu od mesa. Krajeve spajati čačkalicom. Još malo premazati maslinovim uljem i pržiti na tihoj vatri poklopljeno oko 30 minuta da se lepo zapeče. U tu masnoću po želji ubaciti sečeni krompir.

Prijatno!

POGLEDAJTE VIDEO:

KIŠ LOREN je NAJFINIJA FRANCUSKA PITA na svetu! Čeka vas LJUBAV na prvi ZALOGAJ! /RECEPT/

Od BORŠČA do soljanke! RUSKE ČORBE za JAK IMUNITET! /5 RECEPATA/


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.