• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Cooking.rs

18.02.2021

17:04

RECEPT ZA MLEČNE KIFLE! Bolje su od pekarskih, a lako se spremaju! /VIDEO/

Recepti

RECEPT ZA MLEČNE KIFLE! Bolje su od pekarskih, a lako se spremaju! /VIDEO/

Podeli vest

Uživajte u svakom zalogaju

Sastojci

Za testo:

20 g kvasca
1 kašiliča šećera
500g brašna (+ oko 50 g da se testo umesi)
2 kašiliče Soli
1 jaje
130g kisele pavlake
200 ml mleka
60ml ulja

Za premazivanje:

1 jaje
1 kašika kisele pavlake
so

Foto: Printscreen You Tube CooKing

Kifle u pripremi

Priprema:

U manjoj činiji izmrvite kvasac sa kašičicom šečera i brašna, pa dobro promešajte sa malo toplog mleka. Ostavite kvasac na toplom oko 10 minuta da nadodje.

U veću činiju sipajte oko 250 g brašna, so, ostatak mleka, ulje, nadosao kvasac, jaje i krenite da mesite testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Dosta je lakše da koristite mikser sa nastavkom za testo, jer je testo lepljivo. Umesite glatko, mekano testo i formirajte loptu.

Činiju pospite brašno, pa stavite testo, preko pospite opet brašno. Testo pokrijte čistom krpom ili streč folijom.Ostavite pokriveno 60 minuta u toploj prostoriji.

Nadošlo testo istresite na pobrašnjenu radnu površinu i formirajte krug. Podelite ga na 8 jednakih delova, od kojih treba da oblikujete loptice-jufke. Oklagijom razvaljajte svaku jufkicu-lopticu u jajast oblik, pa zavijte u kiflu.

Kifle složite u pleh na papir za pečenje.Pokrijte ih krpom i ostavite 10-15 minuta da testo odmori.

Za to vreme uključite rernu na 230 C da se greje.

Kifle premažite sa umućenim sa smesem od umućenog jajeta, soli I kisele pavlake.

Pecite na 200 C, dok kifle ne porumene, oko 20 minuta.

Vruće kifle isprskajte sa malo vode i pokrijte krpom. Ostavite ih pokrivene 5-10 minuta.

 
 

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Povratak otpisanih
Partizan

Povratak otpisanih

Košarkaši Partizana ostvarili su najvažniju pobedu ove sezone, srušili su Crvenu zvezdu pred njenim navijačima i mnogi veruju da će upravo taj trijumf biti prekretnica sezone za ekipu Željka Obradovića!

22.11.2024

14:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set