POHOVANA PILETINA SA PREZLAMA I LJUTOM PAPRIKOM! Pikantni zalogaji koji će vas oduševiti!

printscreen You tube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

10:28 Recepti 0

kuhinjica | 23. 02. 2021.

POHOVANA PILETINA SA PREZLAMA I LJUTOM PAPRIKOM! Pikantni zalogaji koji će vas oduševiti!

Neodoljiva i ukusna piletina postaće vaš omiljeni ručak

Sastojci 


500 g pilećeg belog mesa
2 do 3 jaja
brašno po potrebi
oko 100 g prezla
so po potrebi
1 kašičica aleve paprike
ljuta tucana paprika po ukusu
1 kačičica suvog biljnog začina

Pixabay

Pohovana piletina za celu porodicu

Priprema

Pileće belo meso oprati, iseći filete i posoliti po ukusu. U posebnoj posudi umutiti jaja, u drugoj posudi pripremiti brašno i u trećoj prezle u koje treba dodati alevu papriku, ljutu tucanu papriku i suvi začin.

Svaki file uvaljati prvo u brašno, zatim jaja i na kraju prezle i spustiti u prethodno zagrejano ulje. Pržiti sa svake strane po 5-7 minuta na umereno jakoj vatri, odnosno dok ne dobije lepu boju. Pržene filete ređati na tanjir preko salvete da pokupi višak masnoće.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.