• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: gurman tv

26.02.2021

16:37

STAVITE SASTOJKE U KESU I TESTO JE VEĆ SPREMNO! Brzo napravite UKUSNU PITU! /VIDEO/

Recepti

STAVITE SASTOJKE U KESU I TESTO JE VEĆ SPREMNO! Brzo napravite UKUSNU PITU! /VIDEO/

Podeli vest

Ovakvo testo je zaista lako za pripremu. Sve što treba da uradite je da sastojke ubacite u kesu, zatvorite je i protresete rukama. Zatim dodajte namirnice, pa ispecite pitu

Sastojci:

100 ml mleka
1 kašičica soli
25 g šećera

4 g kvasca
20 ml rastopljenog putera
1 jaje
5 g vanilin šećera
250 g brašna

Foto: Printscreen/You Tube/gurmantv

Još:

150 g putera
50 g listića badema
80 g šećera

Priprema:
U kesu sa zatvaračem ubacite so, šećer, vanilin šećer, kvasac, rastopljeni puter, jaje, mleko, brašno, pa zatvorite kesu i rukama preko kese sjedinite sastojke. Neka odstoji sat vremena. Izvadite testo iz kese i kratko premesite. Razvucite oklagijom i stavite testo u tepsiju dimenzija 25×12 cm premazanu puterom. Ostavite da odmori 30 minuta. Zatim prstima napravite rupe u testu i stavite kockice putera (150 g) u njih, pospite šećerom i listićima badema. Pecite na 180°C nekih 20 minuta.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija