Neodoljivo UKUSAN! LEPEZA KROPMIR punjen SIROM i SLANINOM! /Recept/

Printscreen You Tube/bakina kuhinja

08:32 >> 08:33 Recepti 0

bakinakuhinja/informer.rs | 28. 02. 2021.

Neodoljivo UKUSAN! LEPEZA KROPMIR punjen SIROM i SLANINOM! /Recept/

Lepeza krompir predstavlja spoj savršenog ukusa slanine i parmezana, obogaćenim svežim začinima...

Potrebno je:

600 g krompira
ulje
biber, mleveni
ljuta tucana parika
suvi začin, so
ruzmarin, majčina dušica
150 g suve slanine
kačkavalj, rendan

Pixabay

Priprema:

Krompir, približno iste veličine, očistiti i oprati, pa svaki probosti velikom žicom za roštilj ili drvenim štapićem za meso.

Probosti malo niže ne na sredinu, zatim nožem zaseći listiće po krompiru, sve do kraja dok nož ne udari u štapić. U činiju sipati malo ulja dodati sve začine i uvaljati krompir, a zatim između svakog proreza ubaciti po malo suve slanine.

Kad sve napunite, poređajte u pleh u koji ste stavili pek papir i krompir pospite parmezanom.

Prekrijte folijom i pecite na 220 stepeni oko 30 minuta, a potom skinite foliju i pecite na 200 stepeni oko 10-15 minuta da lepo porumene.

Prijatno!

POGLEDAJTE VIDEO:

NAJMEKŠA PUNJENA PITA! Idealan doručak ili večera /VIDEO/

PLAZMA KOLAČ ZA CELU PORODICU! Sočan, ukusan.../VIDEO/



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.