PIRE KROMPIR I MLEVENO MESO ZAPEČENI U RERNI! Savršena večera za celu porodicu! /VIDEO/

printscreen/youtube/Gurman TV

20:17 Recepti 1

gurmantv | 04. 03. 2021.

PIRE KROMPIR I MLEVENO MESO ZAPEČENI U RERNI! Savršena večera za celu porodicu! /VIDEO/

Fantastična ideja za večeru ili ručak

Sastojci:

300 g mlevenog mesa
100 g kačkavalja
1 crni luk
so, začinska paprika
1 kašičica karija
2 kašičice mirođije
700 g krompira
40 g maslaca
1 žumance
1 kašičica provansa začina

printscreen/youtube/Gurman TV

Preko krompira napravite trake od mesa

Priprema:
Skuvajte krompir, zatim ga prebacite u posudu, posolite, dodajte maslac, žumance i provansa začin. Napravite pire. U pleh dimenzija 15×20 cm sipajte krompir pire i lepo poravnajte.

Mleveno meso posolite, pa dodajte kari, začinsku papriku, seckanu mirođiju, rendani kačkavalj (100g), seckani crni luk i dobro sjedinite. Stavite meso u kesu za zamrzivač i odsecite vrh. Preko krompira prvo vodoravno, pa horizontalno napravite trake od mesa (postupak pogledajte u VIDEU). Pecite na 180°C nekih 30 minuta.



Sasa

04.03.2021. 21:41

Ovo se inace zove ' hachis parmentier ' n'a Francuskom... Super je. Bravo za recept


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.