• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: slatka domaćica

05.03.2021

19:53

KARAMEL ČIZKEJK! Ideja za vikend užitak!

Recepti

KARAMEL ČIZKEJK! Ideja za vikend užitak!

Podeli vest

Obradujte sebe i ukućane za vikend ovim divinim desertom

Korica:

250g Pionir mlevenog keksa
100g mlevenih pečenih lešnika
2 kašike prah šećera

125g putera
150ml mleka

Fil:

500g maskarpone sira
50g prah šećera
1 kašika arome vanile
250ml slatke pavlake
2 kesice kremfixa

Foto: Pixabay

Čizkejk je omiljeni desert današnjice

Karamel preliv:

200g Pionir karamela lešnik bombona
50ml slatke pavlake
komadići lešnika za dekoraciju

Priprema:

Za koricu pomešati sve sastojke, utisnuti u kalup prečnika 20-24cm i staviti u frižider.

Za fil mikserom kratko umutim maskarpone sir, šećer u prahu i vanilu.

U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku sa kremfixom da bude polovično umućeno otprilike pa to dodati u maskarpone i sve zajedno lepo umutiti. Fil rasporediti po korici, vratiti u frižider i preći na preliv. Torta treba ovako da se hladi najmanje 3h.

Za preliv, istopiti karamel bombone. Nakon što su se karamele potpuno otopile, dodati slatku pavlaku, grejati još par sekundi, pa mešati dok se ne sjedini. Taj preliv sada mora u potpunosti da se ohladi na sobnoj temperaturi (isto je najbolje preko noći), tek onda ga možete preliti preko torte ili parčeta i karamela će ostati tečna a torta predivna i preukusna. Tako da, na kraju lepo izvadite tortu iz kalupa, možete iseći već i na parčiće ako želite i samo prelijete i ukrasite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija