
pexels.com
KARAMEL ČIZKEJK! Ideja za vikend užitak!
Obradujte sebe i ukućane za vikend ovim divinim desertom
Korica:
TORTA SA JAGODAMA KOJA SE NE PEČE! Neodoljiva poslastica, a može i sa malinama i bananama /VIDEO/

TESTENINA IZ RERNE! Ukusan ručak kojem nećete odoleti /VIDEO/


250g Pionir mlevenog keksa
100g mlevenih pečenih lešnika
2 kašike prah šećera
125g putera
150ml mleka
Fil:
500g maskarpone sira
BRZI KOLAČ KOJI SE NE PEČE! Preukusna poslastica za celu porodicu! /VIDEO/

PIRE KROMPIR I MLEVENO MESO ZAPEČENI U RERNI! Savršena večera za celu porodicu! /VIDEO/

1 kašika arome vanile
250ml slatke pavlake
2 kesice kremfixa

Pixabay
Karamel preliv:
200g Pionir karamela lešnik bombona
50ml slatke pavlake
komadići lešnika za dekoraciju
Priprema:
Za koricu pomešati sve sastojke, utisnuti u kalup prečnika 20-24cm i staviti u frižider.
Za fil mikserom kratko umutim maskarpone sir, šećer u prahu i vanilu.
U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku sa kremfixom da bude polovično umućeno otprilike pa to dodati u maskarpone i sve zajedno lepo umutiti. Fil rasporediti po korici, vratiti u frižider i preći na preliv. Torta treba ovako da se hladi najmanje 3h.
Za preliv, istopiti karamel bombone. Nakon što su se karamele potpuno otopile, dodati slatku pavlaku, grejati još par sekundi, pa mešati dok se ne sjedini. Taj preliv sada mora u potpunosti da se ohladi na sobnoj temperaturi (isto je najbolje preko noći), tek onda ga možete preliti preko torte ili parčeta i karamela će ostati tečna a torta predivna i preukusna. Tako da, na kraju lepo izvadite tortu iz kalupa, možete iseći već i na parčiće ako želite i samo prelijete i ukrasite.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
kuvajmo blogovski | Četvrtak, 04. 03. 2021.
-
letina kuhinja | Četvrtak, 04. 03. 2021.
-
stvarkusa.rs | Četvrtak, 04. 03. 2021.
-
bakina kuhinja | Četvrtak, 04. 03. 2021.
-
mondo | Sreda, 03. 03. 2021.
-
srbijuvolimo | Sreda, 03. 03. 2021.