NAPRAVITE PUNJENU PITU! Sočna i mekana kao duša! /VIDEO/

printscreen/Youtube/Bakina kuhinja

13:20 Recepti 0

bakina kuhinja | 06. 03. 2021.

NAPRAVITE PUNJENU PITU! Sočna i mekana kao duša! /VIDEO/

Uživajte u ukusnom domaćem pecivu

Potrebno je za testo:

250 ml toplog mleka
1 kašičica šećera
10 g kvasca
1 jaje
450-500 g brašna

Za nadev:

150 g sira

1 žumance
1 kašika kisele pavlake
200 g šunke na listove

printscreen/Youtube/Bakina kuhinja

Prvo testo preklopiti tri puta pa ga nožem preseći na pola

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude glatko i mekše ne mnogo tvrdo i ostaviti da odmori 30 min. Testo razvući na pola cm. Sir izmešati sa žumancetom i pavlakom.

Testo podeliti na dva dela pa oba premazati sirom i prekriti listovima šunke. Tepsiju veličine 32 cm pokriti pek papirom.

Prvo testo preklopiti tri puta pa ga nožem preseći na pola. Jednu polovinu uviti oko svoje ose i zaviti u krug na sredinu tepsije.

Tako uraditi sa ostatkom testa. Pokriti i odmoriti pa premazati žumancetom u koje ste dodali 1 kašiku ulja. Po želji posuti susamom .. Peći na 210 stepeni oko 15 min pa smanjiti na 180 i peći ukupno 40-45 min. pokriveno.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.