• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: gurmantv

10.03.2021

15:57

TORTICA KOJA SE TOPI U USTIMA! Mekani biskvit sa orasima, kremasti fil sa pudingom od karamele i glazura od čokolade /VIDEO/

Recepti

TORTICA KOJA SE TOPI U USTIMA! Mekani biskvit sa orasima, kremasti fil sa pudingom od karamele i glazura od čokolade /VIDEO/

Podeli vest

Obradujte ukućane ukusnim kolačem posle obilnog ručka

Sastojci

Za biskvit:

6 belanaca
210 g šećera
250 g oraha
2 kašike brašna

Za fil:

6 žumanaca
100 g šećera
500 ml mleka
80 g pudinga od karamele

Foto: Printscreen You Tube Gurman TV

Stavite smesu u frižider na pola sata

Za glazuru:

150 g crne čokolade
200 ml slatke pavlake

Priprema:
Za biskvit: Belanca umutite sa šećerom, a mlevene orahe i brašno pomešajte, pa dodajte u belanca. Lagano sjedinite, pa sipajte u pleh dimenzija 25×25 cm koji ste premazali puterom. Poravnajte. Pecite na 180°C 25 minuta.

Za fil: Mleko sipajte u šerpu, pa dodajte puding u prahu, žumanca i šećer. Promeštajte i stavite da se kuva dok se ne zgusne. Neprestano mešajte. Ohladite 15 minuta, pa sipajte preko biskvita. Poravnajte. Stavite u frižider pola sata.

Za glazuru: Čokoladu otopite u vreloj slatkoj pavlaci i prelijte preko pudinga.

Stavite u frižider na 3 sata da se stegne, pa pospite mlevenim orasima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija