• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: serpica.net

19.03.2021

11:20

MAĐARSKE MEKIKE! Naučite kako da napravite ukusno testo po originalnom receptu /VIDEO/

Recepti

MAĐARSKE MEKIKE! Naučite kako da napravite ukusno testo po originalnom receptu /VIDEO/

Podeli vest

Langoš je poznati mađarski specijalitet od testa. U Vojvodini ih zovu “mađarske mekike” a kako se kulinarstvo proširuje i nadograđuje u osnovni recept se može dodati i jogurt, pasirani krompir, pavlaka, sir… Pre svega na vruću langošicu ide premaz od belog luka. U ovom receptu langoš je premazan pavlakom i posut kačkavaljem

Sastojci:

oko 1 kg brašna
40 g svežeg kvasca
3 kašike ulja
700 ml mlake vode

2 kašičice šećera
1,5 kašičica soli
ulje za prženje

Za premaz:

2 čena belog luka
3 kašike ulja

Još:

400 g kisele pavlake
400 g narendanog kačkavalja (bilo koji)
so

Priprema:

U posudu sipajte mlaku vodu, šećer, ulje, kvasac i izmešajte. Postepeno dodajte brašno i so. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite na toplom da fino naraste. Nadošlo testo premesite i pravite manje loptice. Prekrijte ih da još malo odstoje, tek toliko dok čekamo da se ulje zagreje.

Svaku lopticu rukama razvucite i spuštajte u vruće ulje. Pržite sa obe strane dok fino ne porumene, pa vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće. I tako do kraja, dok ne ispržite sve langošice.

Beli luk sitno izrendajte ili iseckajte i pomešajte sa uljem i premažite langošice dok su još vruće. Potom bogato namažite kiselu pavlaku, posolite i pospite sirom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija