NE ZNATE ŠTA DA SKUVATE DANAS? Napravite PILETINU SA POVRĆEM zapečenu u rerni! /VIDEO/

printscreen/Youtube/bokinakuhinja

12:40 Recepti 0

bokina kuhinja | 20. 03. 2021.

NE ZNATE ŠTA DA SKUVATE DANAS? Napravite PILETINU SA POVRĆEM zapečenu u rerni! /VIDEO/

Ovo je super vikend ručak jer se brzo priprema, sadrži ukusne namirnice, a povrće možete da dodajte po vašoj želji

Sastojci:

600 g belog mesa
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
1 zelena paprika
suvi začin, biber
bosiljak, ruzmarin

možete da dodate malo prokelja i karfiola

Za preliv: 

3 jajeta

150-200 ml pavlake za kuvanje
suvi začin, biber
peršun
paradajz

printscreen/Youtube/bokinakuhinja

Crni luk sitno iseckajte i propržite

Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i propržite, a zatim dodaje seckani beli luk, šargarepu na kolutove i papriku na kolutove. Ako želite možete da dodate malo karfiola i prokelja ili neko povrće po vašoj želji. Dinstajte povrće, pa dodajte belo meso isečeno na kockice. Kada se meso ispeče, začinite sa suvim začinom, biberom, ruzmarinom i bosiljkom.

Umutite jaja, pa dodajte pavlaku za kuvanje i začinite suvim začinom, biberom i peršunom.

U vatrostalnu posudu sipajte meso i povrće, pa prelijte napravljenom smesom i poređajte kolutove paradajza preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20-25 minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.