
unsplash.com
Napravite ZDRAVI, DOMAĆI ČIPS! Oduševićete se SUPER UKUSOM! /Recept/
Pečenjem sopstvenog čipsa u rerni izbegavate štetne dodatke poput aditiva, a nema toliko ni masnoće jer se ne prži u dubokom ulju. Važno je da ga isečete što tanje i ohladite nakon pečenja
Ona svoj čips pravi s crvenim krompirom, začinima poput belog luka i mlevene paprike sa maslinovim uljem. Važno seći ga što tanje, ostaviti ga u kori, ali i dobro ga prosušiti pre pečenja. Takođe, mora da se slaže u jednom sloju na pleh.
Jačaju IMUNITET i pomažu u MRŠAVLJENJU! Naparvite 4 VITAMINSKE SALATE! /Recept/

SUPER BRZI RUČAK kad dođete s posla! PASTA sa ĆUFTICAMA u PARADAJZ sosu! /Recept/


Sastojci:
2 crvena krompira unsplash.com
3 kašike maslinovog ulja
pola kašičice mlevene paprike
pola kašičice belog luka u prahu
so i biber, po ukusu
Priprema:
Neka SVA ČULA UŽIVAJU! Počastite se ovom SOČNOM ČOKOLADNOM FANTAZIJOM! /Video/

TRIK KOJI SAMO KUVARI ZNAJU! Tajna za SOČNO i aromatično BELO MESO, bolje nego u restoranu!

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pleh za pečenje obložite papirom. Krompir isecite na jako tanke režnjeve oštrim nožem. Upotrebite papirnati ubrus da ih stvarno dobro osušite. Prelijte maslinovim uljem po vrhu i začinite mlevenom paprikom, belim lukom u prahu, solju i biberom. Izmešajte sve rukama da se začini i ulje dobro rasporede. Prebacite krompir u pleh za pečenje. Slažite ih u jednom sloju. Pecite dok ne postanu hrskavi, oko 20-25 minuta. Pre posluživanja obavezno ih pustite da se potpuno ohlade kako bi ostali lepi i hrskavi.
Domaći čips možete da prilagodite svom ukusu: Isprobajte čili u prahu, luk u prahu, ruzmarin, ulje od tartufa ili bilo koje druge omiljene začine koje imate pri ruci.
Prijatno!
DOMAĆI KREKERI! Ukusna grickalica sa začinskom paprikom! /VIDEO/
NAPRAVITE PRAVI, DOMAĆI HLEB! Na starinski način - ne morate da idete u PRODAVNICU, brzo se SPREMA!
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
bakinakuhinja/informer.rs | Nedelja, 28. 03. 2021.
-
informer.rs | Nedelja, 28. 03. 2021.