• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: silvanaskitchen

08.04.2021

16:00

RECEPT ZA KOLAČ HLADNO NEBO! Domaći desert po svačijem ukusu! /VIDEO/

Recepti

RECEPT ZA KOLAČ HLADNO NEBO! Domaći desert po svačijem ukusu! /VIDEO/

Podeli vest

Od jaja, šećera, brašna i mleka napravite najlepši domaći kolač

Sastojci:

Za koru:

7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna

Za preliv:

200 ml vrućeg mleka

Za fil:

7 kašika šećera
3 vanilin šećera
7 kašika brašna
7 žumanaca
700 ml mleka
250 g maslaca

Foto: Printscreen/Youtube/Silvanaskitchen

Tekst potpisa

Još:

300 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu

Priprema:
Za fil: Šećer, vanilin šećer, brašno i žumanca sjedinite. Dodajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Puter umutite, pa dodajte smesu sa žumancima i nastavite da mutite dok sve ne sjedinite.

Za koru: Belanca kratko umutite, pa dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte prosejano brašno i špatulom promešajte. Posudu dimenzija 35×25 cm nauljite i pospite brašno, pa sipajte smesu za koru. Pecite 25 minuta na 150C. Prelijte vrućim mlekom i pustite da se ohladi.

Preko kore sipajte fil, rasporedite, pa umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i sipajte preko fila. Stavite u frižider na 4-5 sati.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija