BAKLAVA SA ORASIMA I VANILOM! Brza i ukusna POSLASTICA gotova za 20 MINUTA!

Shutterstock

23:17 Recepti 0

bonapeti.rs | 14. 04. 2021.

BAKLAVA SA ORASIMA I VANILOM! Brza i ukusna POSLASTICA gotova za 20 MINUTA!

Brza baklava koja se peče samo dvadesetak minuta.

Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu
125 g maslaca
1 ili 1 1/2 šolja oraha
ekstrakt vanile
3 šolje šećera
2 šolje vode

printscreen You Tube Letina kuhinja

Priprema:

Podelite kore na 2 jednaka dela. Jednu polovinu kora pospite sa 1/3 rastopljenog maslaca i polovinom krupnije samlevenih oraha. Uvijte dobro u rolat i ponovite proceduru sa drugom polovinom kora.

Isecite rolate na zalogaje veličine oko 2-3 cm i poređajte u namazan pleh kao panjiće, vertikalno.

Odozgo pospite sa preostalom 1/3 rastopljenog maslaca. Stavite baklavu da se peče u umereno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne dobije lepu roze boju.

Pripremite šećerni sirup sa vanilom, stavite ga da provri nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi i prelijte sa njim hladnu baklavu. Pospite baklavu mrvljenim orašastim plodovima odozgo i servirajte nakon što malo odstoji.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.