ŠTRUDLA s POVRĆEM - HRSKAVA kora, BOGAT ukus! Fantastičan način za ZAPOČNETE JUTRO! /Recept/

Shutterstock

08:11 Recepti 0

soibiberblog/informer.rs | 25. 04. 2021.

ŠTRUDLA s POVRĆEM - HRSKAVA kora, BOGAT ukus! Fantastičan način za ZAPOČNETE JUTRO! /Recept/

Dovoljno je vidite komade štrudle na tanjiru i da vam se vrati vera u život. A tek kad ih probate. Oduševiće vas hrskava kora i baogati ukus povrća...


Sastojci (za jednu štrudlu):

5 listova tankih gotovih kora, kašika hlebnih mrvica, 100 putera, otopljenog. Za nadev: kašika maslinovog ulja, crni luk isečen na rebra, 2 čena sitno iseckanog belog luka, 1-2 kašike iseckanog bilja (timijan, origano, peršun, nana), 2 velike iseckane babure, crvena i žuta, 1-2 krompira isečena na kockice, 220 g šampinjona iseckanih na listiće, šaka iseckanih crnih ili zelenih maslinki, 2 kašike pinjola (mogu i orasi), 2 kašike hlebnih mrvica, šaka rendanog parmezana, so, biber.

unsplash.com

Priprema:

U šerpi ili dubokom tiganju propržite crni i beli luk, dodajte paprike, krompir, pečurke, maslinke i začinsko bilje i dinstajte dok tečnost ne ispari. Dodajte so i biber. Sklonite s vatre, dodajte parmezan, hlebne mrvice i pinjole i sačekajte da se sve prohladi. Uključite rernu na 190 stepeni. Svaku koru premažite otopljenim puterom, pa preko toga stavite malo prezli. Kad ste stavili petu koru, premažite je puterom, rasporedite povrće na jednu trećinu kora, savijte sve krajeve kora (sve četiri strane po par centimetara) i dobro ih premažite puterom. Sada urolajte kore tako da ivica bude prema dole. Dobijenu rolnu ponovo dobro premažite puterom i stavite da se peče oko 30-35 minuta.

Prijatno!

MINI PICE OD DOMAĆEG TESTA! Vikend obrok koji ćete OBOŽAVATI /VIDEO/

KARFIOL SA PILEĆIM MESOM! Brza večera spremna za pola sata! /VIDEO/


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.