KARFIOL SA PILEĆIM MESOM! Brza večera spremna za pola sata! /VIDEO/

printscreen/youtube/gurman tv

18:17 Recepti 0

gurmantv | 24. 04. 2021.

KARFIOL SA PILEĆIM MESOM! Brza večera spremna za pola sata! /VIDEO/

Odlična kombinacija za brz i ukusan obrok

Sastojci:

1 glavica karfiola
400 g pilećih prsa
glavica crnog luka
So i biber
30 ml ulja
50 g maslaca
20 g brašna
400 ml mleka
 5 g muskatnog oraščića
50 g senfa
100 g sira
20 g prezli

printscreen/youtube/gurman tv

Cvetove karfiola poređajte preko mesa

Priprema:

Isecite luk i propržite ga, zatim u isti tiganj dodajte pileća prsa sečena na kockice pa i njih propržite. Posolite i pobiberite pa sipajte u pleh ili vatrostalnu posudu ( Veličina pleha 15 cm x 20 cm).

Karfiol isecite na cvetove i obarite ih 10 min u ključaloj vodi. Zatim te cvetove poređajte preko mesa.

Na puteru propržite brašno, dodajte mleko, muskantni orah, biber i so i mešajte žicom da dobijete bešamel. Zatim dodajte sir i senf i sve ukrčkajte uz stalno mešanje.

Prelijte preko karfiola, pospite rezlama i narendajte sir. Pecite u rerni na 180 stepeni 25 minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.