ŠUŠKAVA TORTA OD LISNATOG TESTA! Poslastica gotova za 20 minuta! /VIDEO/

Printscreen You Tube/ Ricette Dolci

17:55 Recepti 0

stvarukusa | 29. 04. 2021.

ŠUŠKAVA TORTA OD LISNATOG TESTA! Poslastica gotova za 20 minuta! /VIDEO/

Brzo je gotova, a ukus je fantastičan

Potrebno je:

230 grama lisnatog testa
1 jaje
60 grama šećera
vanilin šećer
10 grama brašna
200 ml mleka
30 grama maslaca
200 ml slatke pavlake

Za dekoraciju: 70 grama seckanih badema

Printscreen You Tube/ Ricette Dolci

Možete je posuti listićima badema

Priprema:

Lisnato testo isecite na tračice pa stavite u rernu da se peku 10 minuta na 200 stepeni.

U šerpici umutite jaje, šećer, brašno, vanilin šećer i mleko. Prebacite na ringlu pa ukuvajte sve kao da je puding. Dodajte maslac, pa prebacite u činiju i ostavite da se ohladi.

Slatku pavlaku umutite pa joj dodajte žuti krem. Sjedinite sve. Na papiru za pečenje premažite bogat sloj dobijenog fila. Preko njega ređajte pečeno, lisnato testo i filujte do utroška materijala. Zatim umotajte tortu u papri za pečenje i stavite je da se dobro ohladi u zamrzivač. Nakon toga je pospite listićima badema i servirajte.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.