PRELIVENI KOLAČ SA JABUKAMA I KRUŠKAMA! Prste da poližeš! /VIDEO/

Printscreen You Tube/Gurman TV

17:54 Recepti 0

gurmantv | 12. 05. 2021.

PRELIVENI KOLAČ SA JABUKAMA I KRUŠKAMA! Prste da poližeš! /VIDEO/

Priprema je brza, treba samo da sačekate da se ispeče

Sastojci:

2 kruške
2 jabuke
2 jaja
50 g šećera
kašičica soli
kašičica vanilin šećera
100 ml mleka
30 g putera
70 g brašna
7g praška za pecivo

Za biskvit:

40 g brašna

20 g putera
10 g šećera
1 kašika vanilin šećera

Printscreen You Tube/Gurman TV

 
 

Priprema:

Umutiti jaja pa dodati so, šećer i vanilin šećer pa mutiti još malo. Sipati mleko i rastopljen maslac pa opet mutiti. Zatim dodati brašno sa praškom za pecivo pa opet mutiti.

Kruške i jabuke isecite na komade srednje veličine i dodajte u prethodnu smesu. Sve lepo promešajte.

U podmazan i pobrašnjen pleh veličine 10×22 rasporedite smesu. Pecite u rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Sastojke za biskvit pomešajte rukama u jednoj posudi da dobijete nešto nalik zrnastoj strukturi. Tu smesu zatim kroz cediljku pospite preko gotovog voćnog dela. Vratite onda sve u rernu na još 20 minut. Gotov kolač ostavite na sobnoj temperaturi 2-3 sata pa služite.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.