KOLAČ SA SECKANIM LEŠNICIMA I EUROKREMOM! Krematsta poslastica koja se topi u ustima! /VIDEO/

printscreen/youtube/domaći recepti

14:00 Recepti 0

Domaći recepti | 20. 05. 2021.

KOLAČ SA SECKANIM LEŠNICIMA I EUROKREMOM! Krematsta poslastica koja se topi u ustima! /VIDEO/

Ovaj kolač je poznatiji pod nazivom kinder bueno torta. Lako postaje torta, dodavanjem jedne korice, a žumanca opet naravno idu u krem kako bi bila iskorišćena


Sastojci:

Kora

8 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika sirćeta
150-200 g seckanih pečenih lešnika
200 g eurokrema

Fil 1 i 2

8-10 žumanaca

10 kašika brašna
40 g pudinga od vanile
10 kašika šećera
ekstrakt od vanile
1.5l mleka
100 g čokolade
250 g maslaca

Još:

200 g čokolade
3 kašike ulja
5 kašika mleka ( ako je gusto onda više )

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 150 stepeni.

Iseckati lešnike ili blago izblendirati. Ulupati belanca sa šećerom u jaku penu. Na kraju dodati sirće i opet sve dobro izmutiti.

U obložen pleh 30 x 40 cm staviti iseckane lešnike i rasporediti ih svuda ravnomerno, zatim istresti masu od belanaca, poravnati pa staviti da se peče pola sata na 150 stepeni, a onda smanjiti na 120 i sušiti još sat ipo.

Koricu čim izvadite iz rerne, zaseći  ivice nožem, pa izvaditi iz pleha naopako.

printscreen/youtube/domaći recepti

Naneti eurokrem u tankom sloju

Skloniti papir i naneti eurokrem na toplu koru u baš tankom sloju, jer on treba samo malo da prekrije koricu izdmeđu lešnika.

Dok se korica peče skuvajte fil.

Pomešati žumanca, šećer, puding i brašno sa 300 ml mleka, a ostatak od 1, 5 l staviti na vatru da provri. Pre nego što provri zakuvati masu i mešati dok se ne zgusne. Prek kraj dodati ekstrakt vanile i kuvati još 2 – 3 minute.

Skloniti sa vatre, istresti u veću posudu, staviti foliju ili kesu preko fila ( direktno na fil ) i ostaviti da se hladi do sobne temperature.

Ohladjenom filu dodati maslac i sve umutiti. Ukoliko dodajete margarin prvo ga umutite, pa onda dodavajte.

Otopiti čokoladu, pa je dodati u pola dobijenog fila. Druga polovina ostaje vanila.

Na koricu nanositi naizmenično kašiku svetlog, pa kašiku tamnog fila. Na kraju otopiti čokoladu sa uljem i mlekom i popunjavati rupice izmedju fila. Vodite računa da je čokolada retka, da ima mleka kako bi i u frižideru ostala mekana, a ne tvrda kao glazura.

Dekorisati po želji. Dobro ohladiti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.