• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs/informer.rs

09.07.2021

16:05

DOMAĆI HLEB OD SPELTINOG BRAŠNA! Ukusno pecivo koje će svi obožavati!

Recepti

DOMAĆI HLEB OD SPELTINOG BRAŠNA! Ukusno pecivo koje će svi obožavati!

Podeli vest

Brašno od spelte ima vrlo nizak nivo glutena. To mu daje brojne prednosti u odnosu na pšenično brašno. Ako još uvek niste pripremili neko pecivo od spelte, obavezno pokušajte

Sastojci:

500 g speltinog brašna
7 g suvog kvasca
1 1/2 šolja mlake vode

kašičica šećera
pola kašičice soli
20 g maslaca
1 jaje
kašika ulja

Foto: Shutterstock

Ovaj hleb je idealan za sve koji imaju alergiju na gluten

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte kvasac sa trećinom šećera i kašikom vode pa dobro umutite. Ostavite da naraste 15 minuta, pa nakon toga dodajte ostatak vode.

Brašno sipajte u posudu u kojoj ćete mesiti, dodajte so i preostali šećer i dobro promešajte. Dodajte maslac i utrljavajte dok se ne stvore mrvice. Napravite udubljenje i sipajte kvasac. Mešajte drvenom varjačom. Kada se testo sa speltinim brašnom zahvati, mesite 10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Oblikujte loptu, namažite sa malo ulja i pokrijte folijom. Ostavite na toplom da narasta nekih 90 minuta pokriveno krpom. Nakon što naraste, stavite testona pobrašnjenu površinu i mesite 10 minuta.

Podelite testo na 2 dela. Od jednog dela napravite  loptu i stavite u posudu za pečenje sa papirom namazanim uljem. Drugu polovinu podelite na 6 jednakih komada, koji se razvlače na rolnice od oko 20 cm. Dve po dve rolne se uvrću i poređaju se oko lopte.

Ostavite da naraste 30 minuta, nakon toga premažite hleb jajetom. Pecite hleb u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 stepeni na rešetki od rerne na donjem nivou.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija