• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cooking.rs/informer.rs

10.09.2021

15:19

ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM! Poslastica koja će vas oboriti sa nogu!

Printsceen

Recepti

ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM! Poslastica koja će vas oboriti sa nogu!

Podeli vest

Ovaj kolač je idealan za sve ljubitelje čokolade, jer možete da osetite njen pun ukus. Toliko se lako i brzo pravi da će često biti na meniju. Sa dodatkom džema predstavlja kombinaciu koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ako volite medeno srce, ovaj kolač ćete još više.

Sastojci:

5 jaja
prstohvat soli
kesica vanilin šećera

150 g šećera
150 ml ulja
250 ml jogurta
250 g brašna
20 g kakaoa
1 kašičica praška za pecivo

 I još:

2 kašike džema
120 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja

Foto: Printsceen

 

Priprema:

U jaja dodajte prstohvst soli. Mutite mikserom par minuta, a zatim postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite 5 minuta. Postepeno dodajte jogurt i ulje sve vreme muteći. U činiji promešajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Nakon što smanjite brzinu miksera dodajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte sve dok smesa ne postane glatka i bez grudvica. Tepsiju (35×20 cm) premažite uljem i pospite sa kakaom ili brašnom. Zagrejte rernu na 200 stepeni, a zatim pecite na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se kolač ohladi, presecite ga na pola. Na jednu polovinu namažite džem. Preklopite drugom polovinom biskvita. Preko prelijte sa čokoladnom glazurom.

Sačekajte 15-tak minuta da se čokolada malo stegne, pa isecite na kockice ili štanglice.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija