PROVEREN RECEPT ZA TURŠIJU! Ovo svaka domaćica treba da zna

bakina kuhinja

15:00 Recepti 0

Bakina kuhinja | 16. 09. 2021.

PROVEREN RECEPT ZA TURŠIJU! Ovo svaka domaćica treba da zna

Ukoliko ste već počeli da razmišljate o zimnici, onda je vreme da spremite hrskavu, zdravu papriku do sledeće godine


Potrebno je:

50 krupnih paprika
2 kg. krastavčića
10 l vode
250 soli
alkoholno sirće 2:1
celer list
malo bibera u zrnu
1 veći ren

bakina kuhinja

Recept za turšiju

Priprema:

Papriku dobro oprati odseći dršku . Krastavčiće oprati i odseći deo gde su drškice. Poređati u burence pola paprike i na nju dodati  malo listova celera. Ubaciti sve krastavčiće pa odozgo ostatak paprike. Dodati opet celera i malo bibera. 


U lonac sipati tri litra vode i dodati 1 litar sirćeta alkoholnog 3:1. Za ovu meru paprike potrebno vam je oko 10 li vode Znači sipati  u vodu 250 gr soli i oko 2,5  l sirćeta. Obavezno probati da li je slano i kiselo. 

Ako vam je prekiselo dodati malo vode ako je neslano dodajte još soli sve po ukusu. Ubaciti konzervans i vinobran, pa dobro izmešati i naliti. 

Staviti platični obruč i kamen ili pak sipati u kese vodu  i dobro je zatvoriti zaaparatom i pritisnuti. Posle 7 dana je pogledati pa je doliti jer će paprika upiti tečnost .Može stajati do sledeće turšije...

Napomena:

 U turšiju možete dodati karfiola, šargarepu, kisele jabuke, zeleni paradajz ljute papričice i td..



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.