• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

16.04.2023

15:05

NE PRAVIMO CIRKUS OD JAJA, SA KOSOVA SAM I NEGUJEM TRADICIJU! Đani za Informer opisao Vaskrs u Slađinom i njegovom domu!

printscreen

Estrada

NE PRAVIMO CIRKUS OD JAJA, SA KOSOVA SAM I NEGUJEM TRADICIJU! Đani za Informer opisao Vaskrs u Slađinom i njegovom domu!

Podeli vest

Pevač Radiša Trajković Đani je u intervjuu za Informer otkrio kako izgleda Vaskrs u njegovom domu.

Đani jedan od najvećih hrišćanskih praznika provodi u svom domu, uz ženu, decu i unuke. Iako poštuje Vaskršnje običaje, farbanje jaja je Đani ipak prepustio svojoj supruzi Slađani Trajković.

Foto: Printscreen/Instagram

Đanijeva supruga je zadužena za farbanje jaja i dekoraciju

- Žena farba jaja, ne ja, to su ženski poslovi. Ja sam više zadužen za hranu. Uvek se u nedelju na trpezi nađe neko pečenje, ali ga ne pravim ja. Imamo i dvorište i kuću, ali je bolje da kupimo pečenje, jednostavnije je. Farba se uglavnom u lukovini, ne pravimo neki cirkus od jaja. Kao što su naši stari radili - jednostavno. Meni lično estetika nije bitna, ali jeste Slađi. Ona se oko farbanja jaja stvarno potrudi, uživa u tome. Pobrine se za svu dekoraciju, ne samo za jaja. Stavi i i zekice, ma sve.

Pevač je istakao da je poreklom sa Kosova i da mu je veoma stalo do negovanja običaja i tradicije.

Foto: insajder/Aleksandar Jovanović Cile

Đani i njegova supruga Slađana Trajković

- Ja sam sa Kosova i negujem tradiciju koju su moji preneli na mene. To poštovanje običaja polazi iz kuće, a i ja sam na svoju decu preneo to isto. Zato kažem, ne izmišljamo previše, zna se kakvi su običaji i mi ih uvek ispoštujemo.

Uveliko je poznato da je Đani jedan od najtraženijih pevača ne samo u Srbiji, nego i u regionu, pa će i praznike provesti radno.

- Nikada ne radim za Veliki petak, ali subotom i nedeljom za Vaskrs uvek radim. Preko dana sam, naravno, kod kuće, ne putujem van Srbije, ali uveče uvek imam neke nastupe. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija