• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.08.2022

07:53

JEDNO DETE ĆE BITI PREBAČENO U SOFIJU NA LEČENJE! Ministar Lončar u Bugarskoj obišao povređenu decu: Tokom noći su urađene dve operacije

Tanjug

Vesti

JEDNO DETE ĆE BITI PREBAČENO U SOFIJU NA LEČENJE! Ministar Lončar u Bugarskoj obišao povređenu decu: Tokom noći su urađene dve operacije

Podeli vest

Više od 10 osoba osoba je povređeno u nesreći koja se večeras dogodila u Bugarskoj kada je autobus šabačkih registarskih oznaka sleteo u kanal pored puta. Prema poslednjim informacijama, dve osobe su u teškom stanju. Najmlađe povređeno dete ima 6 godina, a najstarije 17 godina

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar krenuo je tokom noći za Bugrasku kako bi obišao naše državljane sa bugarskim kolegama o daljim koracima u njihovom lečenju, i kako bi se razmotrila da li je potrebna neka dodatna pomoć povređenima.

- Želim da se zahvalim Bugarskom ministru zdravlja, da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u zbrinjavanju naše dece i povređenih. Ono što želim da poručim građanima Srbije i roditeljima ovde dece, da je najvažnije da su svi živi, obišli smo svu decu, kao i sve odrasle sa kojima smo razgovorali. U toku noći urađena je i operacija, operisano je jedno dete koje se oseća sasvim dobro, operisan je i vozač, urađena mu je i amputacija noge. Imamo jednu dete sa povredom glave, dogovorili da se u narednih sat vremena to dete prebaci u Sofiju, jer mu je potrebno praćenje i monitoring. Ono što smo se se dogovorili da sva deca koja budu dala izjave u bolnici, da se organizuje transport za Srbiju. Takođe, dalje idemo da obiđemo i decu koja nisu imala potrebu da budu u bolnici - rekao je ministar Lončar.

Foto: Facebook/Lydia Deliradeva

Nesreća se dogodila juče oko 20 časova, a autobusu je bilo 38 dece i 11 odraslih srpskih državljana. Deca su putovala iz Nesebara i članovi su folklornog ansambla JU-LIRA iz Srbije i većina je iz Batajnice.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija