• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.06.2023

12:16 >> 13:33

ADVOKATI OKRIVLJENOG ZA UBISTVO SUPRUGE IZNOSE ŽALBE NA PRESUDU: Zoran Marjanović je nevin, osuđen je bez ijednog dokaza i bez svedoka!

Informer

Vesti

ADVOKATI OKRIVLJENOG ZA UBISTVO SUPRUGE IZNOSE ŽALBE NA PRESUDU: Zoran Marjanović je nevin, osuđen je bez ijednog dokaza i bez svedoka!

Podeli vest

U Apelacionom sudu u Beogradu nastavljena je sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu Višeg suda iz jula prošle godine, kojom je Zoran Marjanović (43) osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine.

Sudija izvestilac Snežana Jovanović je u potpunosti pročitala prvostepenu presudu, napisanu na 698 strana, u kojoj je prepričan razgovor Marjanovića sa pripadnicima MUP-a kada je prijavljivao nestanak supruge, kao i izjave svih svedoka i članova porodice koji su imali saznanja o ovom događaju.

Pročitane su i izjave više veštaka o baznim stanicama, tragovima krvi, uzorcima zemlje gde je pronađena ubijena žena, kao i mnogi drugi nalazi i mišljenja stručnjaka.

Sada su na potezu četvorica advokata odbrane koji će predstaviti sudu svoje žalbe koje su, kako saznajemo, napisane na 85 strana. Oni će pokušati da ubede veće, kako su to više puta javno isticali, da je njihov branjenik "jedinstven slučaj u istoriji ne samo srpskog, već i svetskog pravosuđa, jer je osuđen bez ijednog materijalnog dokaza i bez svedoka".

Zbog toga su ubeđeni da će ova presuda biti ukinuta te će na kraju Marjanović biti oslobođen.

Okrivljeni kompozitor i tekstopisac od početka suđenja tvrdi da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom postupka. On je i danas doveden iz pritvora u kojem se nalazi od izricanja presude, a priliku da se još jednom izjasni o optužbama imaće i sada.

Marjanović se od 12. juna 2018. godine branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana posle ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 10 meseci

Zatvori su puni neduznih zatvorenika, svako od njih je nevino optuzen. Nema svedoka, pa naravno da nema, kad ubihes nekog ne ides ulicom i hvalis se i ne zoves publiku da gleda.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija