• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević/Die stimme Berlins

20.07.2023

10:18

Optužnica protiv Srbina (61)! Bacio bombu na bivšu devojku i njenog dečka

EPA ilustracija

Vesti

Optužnica protiv Srbina (61)! Bacio bombu na bivšu devojku i njenog dečka

Podeli vest

Državno tužilaštvo u Berlinu podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije (61) jer je krajem marta ove godine, u tom gradu, pokušao da ubije bivšu partnerku (42), njenog novog dečka (62), kao i njihovu zajedničku prijateljicu.

Srbin se sumnjiči da je 25. marta u Berlinu bacio "kašikaru" na svoju bivšu devojku, koja je našeg porekla, na njenog partnera iz Bosne i Hercegovine, ali i na njihovu prijateljicu.

Kako piše portal "Die stimme Berlins" Srbinu će se, pored pokušaja tri ubistva, suditi i za izazivanje opšte opasnosti, ali i zbog kršenja tamošnjeg Zakona o kontroli naoružanja.

Podsetimo, stravičan napad dogodio se kod zgrade u Berlinskom naselju Rajnikendorf.

- Osumnjičeni Srbin čekao je u zasedi ispred zgrade u kojoj je njegova bivša partnerka živela sa novim partnerom. Nakon što ih je video kako izlaze iz ulaza, osumnjičeni je izvukao bombu iz džepa i krenuo da im se približava. Baš u trenutku dok je okrivljeni izvlačio osigurač iz "kašikare", paru se pridružila još jedna žena. On je uprkos tome bez ustručavanja bacio bombu koja je eksplodirala, a dve žene i muškarac su pali kao pokošeni - pisali su mediji u Nemačkoj nakon napada.

Foto: Tanjug/AP

Hapšenje/Ilustracija

Dok su povređeni ležali u lokvi krvi i zapomagali, do njih je došao pomahnitali Srbin, izvukao nož iz pojasa i krvnički počeo da ubada bivšu devojku i njenog partnera.

- Prvo je nožem izbo muškarca koji je već bio povređen i ležao na zemlji. Zatim se ustremio ka bivšoj devojci koja je pokušala da pobegne, ali ju je sustigao i krvnički krenuo da je bode nožem. Sin povređene žene, koji se slučajno zatekao na mestu incidenta, pritrčao je i oterao napadača - naveli su tada portali.

Nije podneo raskid

Iako nije poznat motiv napada istražitelji veruju da je najverovatnije u pitanju ljubomora jer je povređena Srpkinja prethodno bila u vezi sa napadačem, koji nije mogao da prihvati da ona ima novog partnera. Inače, informacije o identitetu napadača kao i žrtvi nisu saopštene što je u Nemačkoj uobičajena praksa. 

Ubrzo su na mesto jezivog napada stigle brojne policijske patrole, ekipe Hitne pomoći, stručnjaci za eksploziv, ali i specijalci u punoj opremi.

Foto: Reuters

Nemačka policija/Ulustracija

- Hitna pomoć je u bolnicu odmah prevezle dve žene i muškarca sa teškim telesnim povredama. U međuvremenu blokirane su okolne ulice, a jedan deo inspektora je razgovarao sa svedocima napada, dok je drugi deo pregledavao snimke sigurnosnih kamera sa oklonih kuća. Oni su uspeli da brzo rekonstruišu kretanje napdača i da ga otkriju kako sedi iza zida bašte obližnjeg kafića - preneli su mediji u Nemačkoj.

Ubrzo je lokal opkoljen, a zatim su specijalci uleteli u baštu i uhapsili osumnjičenog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija