• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

05.11.2023

16:32

"Javnost masakrira mene i moju porodicu"! Nastavlja se suđenje kreatoru Darku Kostiću, vezao mladića i zaključao ga u špajz, a onda...

Dejan Živančević

Vesti

"Javnost masakrira mene i moju porodicu"! Nastavlja se suđenje kreatoru Darku Kostiću, vezao mladića i zaključao ga u špajz, a onda...

Podeli vest

Suđenje poznatom modnom kreatoru Darku Кostiću, optuženom da je 19. aprila prošle godine oštećenog Š.H. vezao u špajz u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje, nastavlja se ove nedelje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

No, i ovog puta, ono će se odvijati "iza zatvorenih vrata, s obzirom da je tužilaštvo zatražilo, a sud prihvatio predlog da se sa suđenja isključi javnost, radi zaštite interesa oštećenog.

Podsetimo, branilac kao i modni kreator, protive se takvoj odluci suda, a sam Кostić, koji negira navode optužnice, tvrdi:

- Nema razloga da se isključi javnost, jer je ona već odavno uključena u ovaj slučaj - kaže kreator. - Javnost "masakrira mene i moju privatnost već mesecima". Uostalom, neka svako stane iza svojih reči i neka se čuje istina.

Sudija je, ipak, odlučila da zatvori suđenje do kraja postupka dok će presudi javnost moći da prisustvuje.

Foto: Dejan Živančević

 

Tužilaštvo je, inače, u optužnom predlogu sudu predložilo da Кostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Modnom kreatoru ovo nije prvi put da se našao na optuženičkoj klupi. Podsetimo, njega je Treći osnovni sud u Beogradu u junu 2021. osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom - nanogicom zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela - polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Belivuk: "Ovo kao da je rođeni moj brat svedočio"! Šokirao izjavom: "Goran Mihajlović nije mrtav, već se krije"!
Specijalni sud

Belivuk: "Ovo kao da je rođeni moj brat svedočio"! Šokirao izjavom: "Goran Mihajlović nije mrtav, već se krije"!

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženoj za sedam ubistava u kući strave u Ritopeku, među kojima je i likvidacija Gorana Mihajlovića koji je prema optužnici otet, otrovan a potom mrtav prebačen u Surduk 1. aprila 2019. gde je njegovo telo spaljeno, danas je nastavljeno svedočenjem Filipa Golubovića iz Berana.

02.11.2023

16:06

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija