• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

01.11.2023

13:54

Svedok o jezivim detaljima napad na Labudovom brdu: Suđenje za ubistvo Aleksandra Tatalovića

Informer

Vesti

Svedok o jezivim detaljima napad na Labudovom brdu: Suđenje za ubistvo Aleksandra Tatalovića

Podeli vest

Na suđenju Damjanu Gvozdenoviću (20) za teško ubistvo Aleksandra Tatalovića (21) 23. februara 2022. godine u Rakovici, u Višem sudu u Beogradu svedočili su očevidci A.S. i U. R., koji su tada bili sa Tatalovićem.

Tokom suđenja A.S. je objasnila da je sa optuženim za ubistvo, Gvozdenovićem pre toga bila tri godine u vezi do kraja 2021. godine, ali i da je početkom prošle godine u februaru počela vezu sa ubijenim Tatalovićem. 

To veče smo bili do Aleksandrove vikendice da nešto ostavi i u povratku smo išli po prijatelja U. R. da odu zajedno u kafić. U trenutku su počeli da mi stižu pozivi sa skrivenog broja. Čulo se nešto nerazgovetno, kao neke provokacije, dobacivanje, ruganje i neka buka i muzika u pozadini. Usledilo je još 4 ili 5 takvih poziva, kada mi je Aleksandar uzeo telefon. Pitao je: "Ko je i zašto provocira", ali veza se prekinula - kazala je A.S. devojka ubijenog mladića.

Foto: printscreen

 

Prema njenim rečima telefon je opet zvonio kada su stigli kod U.R.

 - Aleksandar je stavio na spikerfon i taj glas je rekao "doprati devojku kući", prepoznala sam Damjanov glas. Zvučao je kao neko ko provocira i podsmeva se. Onda je ponovo zvao i rekao da dođemo do podruma zgrade, a to je drugi ulaz u našu zgradu. Kada smo došli Damjan je tamo bio sa nekoliko drugova - navela je A.S.

Foto: Informer/mesto ubistva

 

A. S. je objasnila da je govorila Aleksandru da ne idu, da nije htela konflikte i rasprave sa Damjanom, jer je znala kakav je, ali da se on postavio zaštitnički i hteo to da reši, ali kako je rekla ne tako krvnički:

- Aleksandar je hteo da Damjanu kaže da me više ne zove i da se neću miriti sa njim, da Damjan to skapira i razume. Hteo je da razgovaraju i reše to. Kada smo stigli Damjan je istupio iz svoje grupe, bio je metar ispred nas, stala sam ispred Aleksandra da probam da sprečim sukob. Aleksandar kad su prilazili podigao ruke i rekao Damjanu da nema ništa kod sebe i da želi da reši problem kao muškarac sa muškarcem. Damjan je tada izvadio nož, Aleksandar i Uroš su videli da će da nasrne, pa su me gurnuli u stranu i ja sam poklekla. Dok sam se okrenula, ustala i pogledala oni su već bili u žbunju, koje je bilo na korak od nas. Aleksandar je ležao na zemlji, a Damjan je bio na njemu, stojao je i ubadao ga nožem. Aleksandar se borio, pokušavao da ga odgurne i Damjan je pao preko njega, kad smo Uroš i ja pritrčali i počeli da ih razdvajamo. Videla sam kada je Damjan dva, tri puta ubo Aleksandra. Pritrčali su i Damjanovi drugovi da razdvajaju, koji su bili sa maskama i kapuljačama na glavi i čula sam da govore "uzmite mu nož". Kad su ih razdvojili videla sam oštar veliki kuhinjski nož crne drške, a Urošu su ruke bile krvave, jer se posekao po dlanovima kad je pokušao da ga otme - objasnila je A.S. 

Foto: Informer

 

Potom je, kako je objasnila Damjan ustao i pobegao, a razbežali su se i njegovi drugovi. Ona je prepoznala njih trojicu i kazala je da ih oni nisu udarali, niti napali.

- Ja sam pozvala policiju, a Uroš Hitnu pomoć. Aleksandra smo izvukli iz žbunja na beton. Ja sam ga dozivala, lupala mu šamare da dođe sebi, držala mu glavu, pokušavali smo da ga održimo u životu - ispričala je devojka.

Prema njenom opisu Damjan je na sebi imao crni duks sa kapuljačom na glavi i masku sa likom Gavrila Principa, koja je bila deo dukserice.

- Prepoznala sam ga po stavu i stasu. Znala sam da ima taj duks u kom je bio te večeri - rekla je devojka kojoj je dečko ubijen na njene oči. 

Foto: Privatna arhiva

 

Na pitanje koji je to bio problem, ona je odgovorila da misli da je to Damjanova ljubomora.

Inače, ona je na sudu objasnila da je Gvozdenović od raskida nije zvao, ali joj je za rođendan krajem januara poslao poruku. Posle toga su se međusobno blokirali na društvenim mrežama i to veče je prvi put zvao od raskida.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17